|

7.3'lük depremde ölü sayısı 450'ye yükseldi

İran ve Irak'ı vuran 7.3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 450'ye yükseldi. Yaralı sayısının 7 bini aştığı deprem bölgelerinde, yardım malzemelerinin ulaştırılamadığı yerler var.

Yeni Şafak
11:03 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 12:00 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
İran'ın Kirmanşah bölgesinde 7.3 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybeden kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı... (Anadolu Ajansı)
İran'ın Kirmanşah bölgesinde 7.3 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybeden kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı... (Anadolu Ajansı)

İran-Irak sınırında meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 450'ye yükseldi. Yaralı sayısı ise 7 bini aştı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısında önceki akşam 21.18'de 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremden sonra 2 ila 4 büyüklüğünde 50'ye yakın artçı sarsıntı meydana geldi.


Deprem sonrası bölgeye ulaşan yardım ekipleri ilk Türkiye'den ulaştı. IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani yaptığı basın açıklamasında Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Deprem bölgesinde çok sayıda kişi hala enkaz altında. Depremin vurduğu İran'ın Kirmanşah bölgesinde 70 bin kişinin evini terk etti.




İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri,
"Maalesef dün akşamki depremde Kirmanşah'ta yıkılan binaların çoğu (devlet tarafından yapılan) Mehr Evleri'ne ait yapılar"
açıklamasını yapmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yle yaptığı telefon görüşmesinde, Irak-İran sınırına yakın bir noktada dün gece meydana gelen depremde hayatını kaybeden İran vatandaşları için başsağlığı dileklerini iletti.


Sağlık Bakanı Demircan dün yaptığı açıklamada, A 400 M Kargo uçağı içerisinde AFAD Başkanı ve Başkan Yardımcısı, Ankara İl AFAD Müdürlüğünden 10 personel ile birlikte; 1 araç, Lojistik Deposundan 320 battaniye ve 60 çadırın Süleymaniye’ye gönderildiğini kaydetti. Demican, "Dün geceden itibaren, 4 bin 328 hasta yatağı ve 217 yoğun bakım yatağı hizmete hazır halde tutuldu. 40 ambulans, 10 hekim ve 316 UMKE personeli çağrı üzerine gitmeleri için hazır bekletildi. Artçı sarsıntılar devam ediyor, daha fazla can kaybı olmaması temennimiz. Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, Türkiye bir mazlumun ayağına diken batınca acısını hisseden bir millettir" ifadelerini kullanmıştı.




#Irak
#İran
#Deprem
6 yıl önce