|

87 milyonun kimlik bilgileri internette!

87 milyon Meksika seçmeninin bilgileri internete sızdı. Önceki Cuma gününe kadar herhangi bir şifre gerektirmeden ulaşılabilen bilgiler, yetkililerin devreye girmesiyle ulaşıma engellendi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 21:01 - 25/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Sızıntıyı ABD'nin Texas eyaletinde yaşayan ve daha önce 191 milyon Amerikan seçmeninin bilgilerinin internete sızdığını FBI'ya haber veren Chris Vickery ortaya çıkardı. Bunun Meksika'da büyük bir sorun olduğunu ifade eden Vickery, her yıl 100 bine yakın kişinin kaçırıldığını, dolayısıyla ev adreslerinin ifşa edilmesinin bu tehlikeyi körüklediğini kaydetti.





SİYASİ PARTİLER Mİ SIZDIRDI?


Olayın ortaya çıkmasının ardından Meksika Seçim Enstitüsü de bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada “Seçmen kayıt bilgilerinin bir kopyası, Amerikan şirketi Amazon'un internet sitesindeki bir sunucuda bulundu. Olayla ilgili iç soruşturma başlatıldı ve seçim suçlarıyla ilgili özel savcıya iletildi” dendi. Yetkililer haberdar edildikten sonra, bilgiler 22 Nisan'da Amazon sunucularından silindi.Meksika Ulusal Seçim Enstitüsü Başkanı Lorenzo Cordova Vianello, herhangi bir şüpheli belirtmedi ancak bilgilerin siyasî partilerle paylaşıldığına dikkat çekerek, sızıntının bu partilerden yapılmış olabileceğini ima etti. Cordova, bunun Meksika'da asayiş sorunlarına da yol açacağını aktardı.


#Texas
#Kimlik bilgileri
8 yıl önce