|

99 yıl hapisten 'selfie' sayesinde kurtuldu

ABD Teksas'ta 21 yaşındaki bir vatandaş, eski kız arkadaşının iftirasından 'selfie' sayesinde kurtuldu. 99 yıl hapis yatmaktan kurtulan adam, kız arkadaşının 'evime zorla girdi, bana işkence yaptı' iddiasınından o gece annesinin konum belirterek paylaştığı fotoğraf sayesinde kurtuldu.

Yeni Şafak
09:22 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:33 - 19/11/2018 Pazartesi
Diğer
 Christopher Precopia ve ailesi
Christopher Precopia ve ailesi

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan Christopher Precopia’nın çektiği bir selfie sayesinde kendisine yöneltilen suçu işlemediğini kanıtlayabildiği öğrenildi.

Teksas merkezli KVUE televizyonunun haberine göre 21 yaşındaki Precopia, eski kız arkadaşının polise başvurarak kendisinin evine zorla girdiğini, dayak attığını ve maket bıçağıyla göğsüne haç kazıdığını iddia ederek şikâyetçi olması üzerine tutuklandı.

Savcının 99 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep ettiği Precopia’nın ailesi, mahkemeyi gencin 150 bin dolarlık kefaletle serbest bırakılması için ikna etmeyi başardı.


Precopia’nın suçsuz olduğunu kanıtlamayı başaran kişi, saldırının yapıldığı gün tüm ailenin suç mahallinden 65 kilometre uzakta olan bir otelde yemek yediğini hatırlayan annesi oldu. Christopher Precopia’nın o yemekte selfie çektiği ve onu konum bilgisiyle birlikte sosyal medyada paylaştığı anlaşıldı.

Bu fotoğraf, Precopia’nın saldırı anında tamamen farklı bir yerde bulunduğuna polisi ikna etmeye yetti.

Daha sonra eski sevgili, Precopia’dan intikam almak için hikâyeyi uydurduğunu itiraf etti. Pretoria, çektiği selfie sayesinde yıllarca hapis yatmaktan kurtulurken, eski sevgili ile ilgili soruşturma başlatıldı.


#Christopher Precopia
#Teksas
#ABD
#Selfie
5 yıl önce