|

AB bayrağı yakıldı

Polonya’da 250 bin kişinin katıldığı bağımsızlık kutlamalarına Polonya, İtalyan ve Macar ırkçıları bayrakları ve marşlarıyla gölge düşürdü. Irkçı gruplar uyarılara rağmen Avrupa Birliği bayrağı yakıp, İslam, Yahudi ve Komünizm karşıtı sloganlar attı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 04:05 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Bağımsızlık kutlamalarına Polonya, İtalyan ve Macar ırkçıları bayrakları ve marşlarıyla gölge düşürdü.
Bağımsızlık kutlamalarına Polonya, İtalyan ve Macar ırkçıları bayrakları ve marşlarıyla gölge düşürdü.

Polonya’nın bağımsızlığının 100’ncü yıl kutlamalarına ırkçı gölgesi düştü. Bağımsızlık Yürüyüşü’nde ırkçı gruplar Avrupa Birliği bayrağı yakıp İslam karşıtı sloganlar attı. Avusturya, Rusya ve Prusya tarafından paylaşılarak haritadan silinen Polonya, dün tarih sahnesine dönüşünün 100’ncü yılını kutladı. Hükümetin düzenlediği yürüyüşte ırkçı gruplar, Başbakan Mateusz Morawiecki’nin uyarılarına rağmen Avrupa Birliği bayrağı yakıp, İslam ve Yahudi karşıtı sloganlar attı.


TEK PARTİ KATILDI

Irkçı parti Kukiz’15’nin dışında başka hiçbir siyasi partinin katılmadığı Bağımsızlık Yürüyüşü’ne aşırı sağcı “Mlodziez Wszechpolska” (Tüm Polonya Gençliği) ve Oboz Narodowo-Radykalny (Ulusalcı-Radikal Kamp) gruplar Avrupa Birliği bayrağı yaktı. “Ağaçlarda yapraklar yerine Komünistler asılı olacak” şeklinde sloganlar da atan maskeli grup sembollerden oluşan bayraklarla yürüdü. 250 bin kişinin katıldığı yürüyüşe, İtalyan ve Macar ırkçıları da bayrakları ve marşlarıyla iştirak etti.

#Polonya
#Faşizm
#AB
5 yıl önce