|

AB G20'den 'mülteci krizine çözüm' istiyor

AB üyesi ülkeler Çin'de gerçekleşecek olan G20 Zirvesi'nde mülteci krizinin üstesinden gelmek için yardım isteyecek. AB, G20 Zirvesi'nde büyük çaplı mülteci ve göçmen akımlarına önlem alınması için BM'nin düzenleyeceği üst düzey toplantı öncesi destek sağlamak.

Yeni Şafak
10:54 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:59 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer

Avrupa Birliği'nin G20 Hangzhou Zirvesi'nin küresel ekonominin toparlanmasını güçlendiren bir kilometre taşı haline gelmesini beklediği bildirildi.



CRI Türkçe'de yer alan habere göre, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, dün birlik üyesi ülke liderlerine ortak imzalı mektup gönderdi.



Tusk ve Juncker mektupta, Avrupa Birliği'nin Hangzhou Zirvesi'nde mülteci krizinin üstesinden gelme çabalarına destek verilmesini, bunun yanı sıra büyük çaplı mülteci ve göçmen akımlarına önlem alınmasına ilişkin olarak 19 Eylül'de yapılacak BM üst düzey toplantısında sonuç alınmasının hızlandırılması çağrısında bulunacağını söyledi.



Mektupta ayrıca, Hangzhou Eylem Planı'nın saptanmasının hızlandırılması ile OECD'nin vergi kaçakçılığı ile ilgili kurallarının hayata geçirilmesi çağrısı da yapıldı.


#AB
#G20
#Mülteci krizi
#Çin
8 yıl önce