|

ABD askerlerinin göbek kurnazlığı

ABD'de birçok asker, Pentagon'un vücut yağını ölçen testini geçebilmek için bel çevresinden yağ aldırıyor

Aa
00:00 - 28/10/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:15 - 28/10/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD askerlerinin göbek kurnazlığı
ABD askerlerinin göbek kurnazlığı

ABD'de çok sayıda asker, Pentagon'un ordudaki geleceklerini belirleyecek, vücut yağ testini geçebilmek için bel çevresinden yağ aldırıyor.

Amerikalı plastik cerrah Adam Tattelbaum, askerlerin, terfi şanslarını etkileyecek uyarıdan ya da ordudan ihraç edilmekten kurtulmak için panik içinde kendisine başvurduklarını söyledi.

Bazı ordu mensuplarının, yağ aldırmaktan (liposuction) başka çareleri olmadığını ifade ettiği belirtilirken, spor uzmanları ve doktorlar, Pentagon'un kullandığı ağırlık tabloları dahil olmak üzere, ordunun formda olma standartlarında düzeltmeler yapılması görüşünde.

Savunma Bakanlığı yetkililerine göre ise yağ testinde normalin üzerinde olanlardan sadece küçük bir grup, zindelik testlerinde başarılı oluyor.

Yetkililer, ordunun, kişinin testi geçebilmek için vücudunda ameliyatla değişiklik yapmasına göz yummayacağını ifade ediyor ancak yağ aldırmak yasak değil.

Vücut yağ testini geçemeyen askerler aylarca beslenme ve ağır egzersiz programına alınıyor. Daha sonra testi geçseler bile bir kez geçememek, terfilerini yıllarca durdurabiliyor. Testi üç kez geçememek, ordudan ihraç edilme sebebi olabiliyor.

ABD'de fazla kilolu oldukları için ordundan gönderilen askerlerin sayısı son 5 yılda 10 kat artarak 168'den bin 815'e yükseldi.

Aloha Plastik Cerrahi'den doktor Michael Pasquale da asker müşterilerinin sayısının 2011 yılından bu yana yüzde 30'dan fazla arttığını, her ay yarım düzine askerin kendisine başvurduğunu bildirdi.

Michael Pasquale, yağ aldırmanın, kalıtımsal bozukluğu olanlarda işe yaradığını sözlerine ekledi.


11 yıl önce