|

ABD Başkanı Trump'tan kafa karıştıran Kim Jong-un açıklaması: Bir açıklama yapacaktı ama belli ki yapamadı

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Trump, Kim'in sağlık durumu hakkında bir fikre sahip olduğunu ama bunu açıklayamayacağını ifade etti. ''Kim cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı.'' ifadelerini kullanan ABD Başkanı, Kim ile yakın bir ilişkisi olduğunu ve şu an başkan olmaması durumunda iki ülkenin savaş halinde olacağının altını çizdi.

Haber Merkezi
03:14 - 28/04/2020 Salı
Güncelleme: 03:19 - 28/04/2020 Salı
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un
ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlığı konusunda bir fikri olduğunu ancak bunu şimdi açıklayamayacağını söyledi.

Açıklama yapacaktı ama belli ki yapamadı


Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Kore lideri Kim'in sağlığının kötü olduğu iddialarına ilişkin, "
Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz."
diye konuştu.

Ben başkan olmasaydım savaşıyorduk


Kim ile yakın bir ilişki kurduğunu belirten Trump,
"ABD Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk."
dedi.

Kim hakkında çıkan söylentiler

  • *Kuzey Kore lideri Kim hakkında son haftalarda sağlığının yerinde olmadığı veya öldüğü yönünde söylentiler ortaya atılmıştı.
  • *Kim'in durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürülmüş, Kuzey Kore liderinin 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu yönünde haberler çıkmıştı.
  • *Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim'in öldüğünü duyurmuş, bu haber ise herhangi bir yetkili tarafından doğrulanmamıştı.
  • *Kim'in, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dahil önemli etkinliklere katılmaması, sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu.
#ABD Başkanı Donald Trump
#Beyaz Saray
#Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un
4 yıl önce