|

ABD, Cezayir ile görüştü

ABD'nin Orta Doğu temsilcisi George Mitchell, Cezayir Devlet Başkanı Buteflika ile görüştü

Aa
00:00 - 14/04/2009 Salı
Güncelleme: 20:54 - 14/04/2009 Salı
Yeni Şafak
ABD, Cezayir ile görüştü
ABD, Cezayir ile görüştü


ABD'nin Orta Doğu temsilcisi George Mitchell, Cezayir'de Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika ile görüştü. Arap ülkeleri gezisi çerçevesinde geldiği Cezayir'de Buteflika ile bir araya gelen Mitchell, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, İsraillilerle Filistinliler arasında barışın sağlanması için iki devlet çözümünün önemini vurguladı.

Mitchell, Buteflika ile Orta Doğu'da kapsamlı bir barış anlaşması sağlama "amacında" hemfikir olduklarını belirterek, herhangi bir anlaşmanın, "arzulanan sonuca ulaşmanın tek yolu olduğuna inandıkları iki devlet çözümünü" içermek zorunda olduğunu kaydetti.

ABD'nin Orta Doğu temsilcisi Mitchell, kapsamlı bir barış anlaşmasının, hem bölge halkının hem de ABD'nin çıkarına olacağını kaydetti. Mitchell ayrıca, ABD ile Cezayir'in gelecek de "derin ve güçlü" ilişkilerini devam ettirmesini umduğunu dile getirdi. Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika da Mitchell ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, ABD'nin Orta Doğu temsilcisine ülkesini ziyaret etmesinden ötürü teşekkür ederek, "Kuzey Afrika'yı danışmalarına dahil etmesinin harika bir fikir" olduğunu söyledi.

Bir hafta sürecek gezisi kapsamında dün Fas'ı ziyaret eden Mitchell'in, Cezayir'den Tunus'a geçmesi bekleniyor. Mitchell, daha sonra İsrail'e gidecek.


15 yıl önce