|

ABD DEAŞ'ı hortlattı

Başbozkurt, birçok DEAŞ’lıyı ‘uygun zamanda kullanmak üzere’ yetiştiren ABD’nin, terör örgütü yeniden devreye soktuğunu söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:30 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt
Emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt

Suriye'yi bölerek 24 bin kilometrekarelik alanı terör örgütü PKK'ya teslim eden ABD, yeniden DEAŞ silahına sarıldı. 2017 yılında Pentagon'un 'DEAŞ bitti' sözlerine rağmen, Haseke ve Deyrizor'da istihdam edilen teröristler yeniden sahneye sürüldü.

DEAŞ, Haseke-Şeddadi hattındaki El Didye köyü ile Deyrizor kırsalında bulunan Baguz köylerini ele geçirdi. Sahadaki gelişmeleri Yeni Şafak'a yorumlayan emekli Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, "DEAŞ'ın yeniden sahneye çıkarılışı, Türkiye'nin Kandil ve Münbiç konusunda sergilediği iradeye karşı ABD tarafından sergilenen sinsi ve kirli hamledir" dedi.

ORAYA NASIL GİRDİLER

ABD eliyle bölgede siyasi, askeri, coğrafi ve insani bir cinayetin işlendiğini kaydeden Başbozkurt, şunları söyledi: "DEAŞ'a 2013-2017 arası biçilen misyon, işgalin gerekçesini oluşturmaktı; şimdi ise işgal edilmiş sahada şekillenen terör haritasını meşru kılmak. Suriye'nin hemen her bölgesinden toplanan DEAŞ militanları ABD ordusu ve istihbarat unsurları tarafından istihdam ediliyor. Dörtbir yanı ABD askerleri ve PKK’lılarca kontrol edilen alanlarda yüzlerce DEAŞ’lı nasıl aniden ortaya çıkıp yerleşim birimlerini ele geçirebiliyor? Suriye sürecinde çok net gördüğümüz şey, ABD'nin bölgede tasarladığı işgal haritasını hayata geçirmek için sarıldığı tek unsurun terör örgütleri olduğudur."

SABOTE İÇİN TERTİPLENDİ

"Türkiye Irak'ın kuzeyinde terör hattını büyük oranda yardı. Örgütün idare noktası olan Kandil ile Irak ve Türkiye lojistik bağlantısı kesildi. Afrin'le başlayan süreç Münbiç'e dayandı ve hem Suriye halkı hem de Türkiye PKK belasından kurtulma iradesini fiili olarak en anlaşılır şekli ile gösterdi, gösteriyor. İşte tüm bu gelişmeler ABD'yi harekete geçiren etkenler oldu. Farklı üslerde besledikleri, eğittikleri piyonlar uygun görülen zamanlarda yeniden sahaya sürülüyor. DEAŞ saldırıları, Ayn İsa, Münbiç, Rakka, Tel Abyad ve Kandil sürecini sabote etmek ve PKK'ya nefes aldırmak için tertiplendi. Rakka'nın PKK'da kalması için olağanüstü gayret sarf eden ABD-İsrail-Avrupa ve Körfez ittifakı bu amaç için her yolu deniyor. Arap Ordusu projesinin üretilme sebebi de budur. Rakka konusuna olağanüstü ehemmiyet vermeli ve Rakka'ya dikkat etmeliyiz."

  • Irak’ta
    görürüz
  • İhsan Başbozkurt, ABD’nin DEAŞ’ı Irak ve Suriye’de açıkça koruduğuna dikkat çekerek, Irak’ın Sahra-El Hadır, Cebel Hımrin ve Sahra-El Ambar bölgeleri ile Suriye’nin Hacin, Suse, Bazug, Bukan ve el Şecle olmak üzere en az 8 farklı yerde teröristlerin bulunduğunu dile getirdi. Irak’ta ABD muhalifi bir yönetimin işbaşına gelmesi halinde Amerikalıların DEAŞ’ı yeniden devreye sokacağını söyleyen Başbozkurt, “Irak’ta hükümet iradesi dışında şekillenecek olursa biz Haseke ve Deyrizor’da hortlayan DEAŞ modelini Irak’ta da görebiliriz. Irak’ta İsrail-ABD planına hizmet etmeyen bir hükümet tablosu ortaya çıkarsa Musul, Kerkük başta olmak üzere birçok Irak kentinde DEAŞ’ın yeniden sahaya indirileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
#ABD
#Rakka
#İhsan Başbozkurt
#DEAŞ
6 yıl önce