|

ABD Dışişlerinden Ankara Büyükelçisine destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ABD'nin Ankara Büyükelçisinin Türkiye'de gözaltına alınan basın mensuplarıyla ilgili açıklamalarının arkasında olduklarını söyleyerek, "Türkiye'de gazetecilere gösterilen muamele hakkındaki endişelerimiz devam ediyor" dedi.

İha
00:00 - 17/02/2011 Perşembe
Güncelleme: 10:15 - 17/02/2011 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Dışişlerinden Ankara Büyükelçisine destek
ABD Dışişlerinden Ankara Büyükelçisine destek

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone Jr.'nin, Odatv internet sitesi sahibi Soner Yalçın ve ekibinin gözaltına alınmasını eleştiren açıklamalarına ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley'den destek geldi. Düzenlenen günlük basın brifinginde bir gazetecinin Türkiye'de gözaltına alınan basın mensupları hakkındaki sorusunu yanıtlayan Sözcü Crowley, "Bu durumu yakında izliyoruz. Bu konuda özel bir yorumum bulunmamaktadır ancak bunun dışında Türkiye'de gazetecilere gösterilen muamele hakkındaki endişelerimizin devam ettiğini söyleyebilirim. Bunu Türk hükümetine ilettik ve yakında takip etmeye devam edeceğiz" dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ABD Büyükelçisinin açıklamalarını, "Kimse içişlerimize karışmasın" şeklinde değerlendirdiğinin hatırlatılması üzerine Crowley, "Büyükelçi Ricciardone'nin açıklamalarının arkasındayız. Daha önce de söylediğim gibi Türkiye'deki gazetecilerin yıldırılması hakkında büyük endişemiz var. Ancak Türk yetkililerce yapılan açıklamaları biz değerlendiremeyiz" diye konuştu.


Bir başka soru üzerine Crowley, "Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri'nin dostu ve müttefikidir. Ancak bir dost, müttefik veya düşmanın evrensel prensiplere saygı konusunda çizgiyi aştığını düşünürsek bu konuda sesimizi yükseltmekten çekinmeyiz" dedi.


13 yıl önce