|

ABD fırtına ve sel felaketiyle boğuşuyor

ABD'nin kuzeydoğusunda dün sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle 5 bin 500'den fazla uçuş iptal edildi.

Yeni Şafak
15:08 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:21 - 3/03/2018 Cumartesi
AA
ABD'nin kuzeydoğusunda 22 milyon kişi için sel felaketi uyarısı yapıldı.
ABD'nin kuzeydoğusunda 22 milyon kişi için sel felaketi uyarısı yapıldı.

ABD'de kar ve tipi yerini sağanak ve fırtınaya bıraktı. Şiddetli fırtına nedeniyle ülkenin kuzeydoğu eyaletlerindeki havaalanlarında rötarlar yaşandı.

Dün ülkede 5 bin 536 uçuş iptal edilirken, 17 bin seferde de gecikmeler oldu.

Şehrin en büyük havaalanı John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda yerel saatle 23.00 (TSİ 07.00) itibarıyla 462 uçuş iptal edildi.

ABD'nin en büyük demiryolu şirketlerinden Amtrak ise New York ile Boston şehirleri arasındaki tren seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.


  • 1 milyondan fazla ev elektriksiz
  • Şu ana kadar en az 5 kişinin hayatını kaybetmesine ve 1 milyondan fazla kişinin elektriksiz kalmasına neden olan fırtına, en çok kuzeydoğu eyaletlerinden Massachusetts'in en büyük şehri olan Boston'u olumsuz etkiliyor.
  • Boston'da deniz kabarıyor, gelgitler ve sel felaketleri yaşanıyor. Şehrin limanında dalga boyu rekor seviyeyeulaştı. Kentte 440 bin kişi elektriksiz kaldı.
Sel felaketi uyarısı

ABD'nin kuzeydoğusunda 22 milyon kişi için sel felaketi uyarısı yapıldı. Yetkililer deniz kıyısında yaşayan vatandaşların tahliye işlemleri için her an hazır bulunmaları gerektiğini söylüyor

Şiddetli fırtına nedeniyle ABD'nin başkenti Washington D.C'de cuma günü federal kurumlar ve okullar kapalıydı. Fırtınanın kuzeydoğu eyaletlerinde bugün de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

#ABD
#Washington
#Sel
6 yıl önce