|

ABD istihbaratını rezil eden aksiyon

.
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 20:52 - 20/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD istihbaratını rezil eden aksiyon
ABD istihbaratını rezil eden aksiyon

Boston''daki bombalı saldırının failleri olduğu iddia edilen Çeçenistan uyruklu iki kardeşten büyüğünü öldürüp diğerini de ağır yaralayan FBI ajanları gövde gösterisi yapayım derken rezil oldu. Boston''da ''insan avı'' başlatarak çok sayıda adrese baskın yapan FBI''ın ajanlarından biri, açık olmasına rağmen bahçe kapının üstünden atlayınca ABD''de alay konusu oldu. Video paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kıran görüntüde, sivri parmaklıklı bahçe kapısına tırmanıp üstünden atlayan FBI ajanı yere ayak basınca kapı kendiliğinden açılıyor.

''Terörist'' fabrikası gibi çalışıyorlar

Trevor Aaronson''ın FBI''ın tuzak operasyonlarının konu ettiği ''Terör Fabrikası'' kitabı şu günlerde ABD''de geniş yankı uyandırdı. Söz konusu çalışma, kurum içindeki bürokratların, ''göçmenlik mahkemelerinin insafına bırakılmış'' insanların nasıl manipüle edilebildiğini, psikolojik rahatsızlıkları olan ya da para düşkünü kişilerin nasıl FBI muhbirine ya da ''terörist adayına'' dönüştürüldüğünü anlatıyor. Dünya Bülteni''ndeki habere göre Aaronson, ''FBI fikir veriyor, planları yapıyor, sahte para ve silah sağlıyor, eylem girişimini oluşturuyor, sonra da bir tutuklama ve kurtulduğumuzu duyuruyor'' ifadesini kullanıyor.


''İnsan avı''nın bedeli 333 milyon dolar

Boston Maratonu''na bombalı saldırı düzenlediğinden şüphelenilen iki kişiyi yakalamak için toplam 333 milyon dolar harcandı. ABD güvenlik güçleri, üç kişinin öldüğü ve 170''den fazla kişinin yaralandığı maraton saldırısıyla ilgili iki şüpheliyi dün yakalamak için dev bir operasyon düzenledi. Operasyon boyunca Boston kentinde ve çevresindeki metro ve otobüs seferleri durduruldu. Boston kentinin hava sahası kapatıldı. Amerikan CNN televizyonu, operasyonunun maliyetini 333 milyon dolar olarak açıkladı. Operasyon sonucunda şüphelilerden biri öldürülürken diğeri canlı yakalandı. Operasyonun tamamlanmasının ardından güvenlik görevlileri için ayrıca büyük bir yemek şöleni düzenlendi.


11 yıl önce