|

ABD kışkırtıyor

Rusya’dan Afrin operasyonuna karşı çıkan ABD ve Fransa’ya sert çıkış geldi. Dışişleri Bakanı Lavrov, Washington’un PKK üzerinden paralel yönetim kurmak istediğini söyleyen Lavrov, “ABD ya Suriye’deki dinamikleri kavrayamıyor ya da kasıtlı kışkırtıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 00:55 - 23/01/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütü PKK’ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili Rusya’dan önemli açıklamalar geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Suriye’deki eylemleri için, “ABD ya provokasyon yapıyor ya da durumu anlama eksikliği gösteriyor” dedi. Lavrov Yemenli mevkidaşı Abdulmelik el-Mihlafi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD’nin, Suriye’nin Türkiye ve Irak ile sınırı boyunca bir sınır güvenlik gücü oluşturma planlarına gönderme yapan Lavrov, Washington’ın, Suriye’nin Türkiye sınırındaki bölgelerini ele geçirme politikasının sürdüğünü de belirtti. Washigton yönetimini suçlayan Lavrov, “ABD’nin bu ülkedeki eylemleri ya buradaki durumu anlamadığını ya da bilinçli bir provokasyon yürüttüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

ABD BÖLÜCÜLÜĞÜ KIŞKIRTIYOR

Lavrov ayrıca, ABD’yi, Kürtleri Şam ile diyalog kurmamak konusunda ikna etmeye çalışmakla ve Kürtler arasında bölücü duyguları teşvik etmekle suçladı.

Lavrov, “Washington, başta Demokratik Suriye Güçleri (PKK) olmak üzere Suriye’de işbirliği yaptığı gruplara kimi zaman açıklayarak kimi zaman da duyurmadan silah sevkiyatı yapıyor” şeklinde konuştu.

FRANSIZ ÇİFTE STANDARDI

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin Rusya’nın operasyonu çok yakından takip ettiğini belirtti. Sözcü Peskov, Fransa’nın BMGK çağrısına yanıt vererek, “Tek taraflı ve çifte standarttır. Suriye’deki diğer olayları görmemezden gelip, Afrin’i ön plana çıkarıyorlar. Türkiye ile temas halindeyiz” ifadelerine yer verdi.

#Rusya
#Türkiye
#ABD
#Lavrov
٪d سنوات قبل