|

ABD panikte: 14 ceset daha bulundu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde başlayan yangın bir haftasını geride bıraktı. Kaliforniya'nın kuzeyindeki ormanlar yangınla mücadele ederken, 14 kişinin cansız bedeni bulundu. Yangınların başlamasından bu yana 23 kişi hayatını kaybetti, 35 kişiye ise hala ulaşılamıyor.

Yeni Şafak
10:07 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 10:36 - 11/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kaliforniya'da yaşayan halk panik içinde yaşadığı yeri terk ediyor.
Kaliforniya'da yaşayan halk panik içinde yaşadığı yeri terk ediyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaleti yangınla mücadele ediyor. Kaliforniya'nın kuzeyindeki orman yangınları nedeniyle 14 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Kaliforniya'daki yangınlarda kaç kişi öldü?

Kaliforniya'da yangının başından bu yana 23 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 7 bin yapının hasar gördüğü orman yangınlarında eyalet genelinde
300 bin kişiye tahliye emri verildi.

Ev ve iş yerleri de zarar gördü

Bunun yanı sıra çok sayıda ev ve iş yeri yangından etkilendi, 300 binden fazla kişi de evlerinden tahliye edildi. Ventura İtfaiye Şefi Mark Lorenzen basına yaptığı açıklamada, itfaiyenin özverili çalışmasına rağmen kontrol altına alınamayan orman yangınlarının şiddetini artırarak ilerlediğini belirterek, önümüzdeki günlerde durumun daha vahim olmasını beklediklerini söyledi.


Butte Bölgesi Şerifi Kory Honea, yaptığı basın açıklamasında, Kaliforniya'nın kuzeyindeki San Francisco'nun yaklaşık 290 kilometre kuzeydoğusundaki Paradise kasabası ve civarını etkisi altına alan yangında 14 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını, toplam can kaybının 23'e yükseldiğini kaydetti.


Sierra Nevada Dağları eteklerinde perşembe günü başlayan yangın eyalet tarihinin en yıkıcı yangını, en çok can kaybının yaşandığı 3. büyük yangın oldu.

Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden yangın 404 kilometrelik bir alana ulaştı. Yangınlar nedeniyle başta Paradise kasabası olmak üzere bölgedeki yaklaşık 7 bin yapı da hasar gördü.

  • Öte yandan, güneyde de Los Angeles'ın batısındaki Malibu şehrini de saran yangınlar nedeniyle eyalet genelinde toplam 300 bin kişiye tahliye emri verildi.




#Kaliforniya
#Ceset
#Yangın
5 yıl önce