|

ABD Polisi bir siyahiyi daha öldürdü

ABD polisinin geçtiğimiz aylarda Ferguson'da bir siyahi genci öldürmesiyle başlayan olaylarda, polis bir siyahiyi daha öldürdü. 18 yaşındaki gencin Missouri eyaletindeki Ferguson bölgesine 2 mil uzaklığındaki bir benzin istasyonunda, ABD polisi tarafından vurularak öldürüldüğü ifade edildi.

11:36 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:11 - 24/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD polisinin geçtiğimiz aylarda Ferguson'da bir siyahi genci öldürmesiyle başlayan olaylarda, polisin bir siyahiyi daha öldürdüğü belirtildi.



Antonio Martin isimli gencin 18 yaşında olduğu ve Ferguson'a 2 mil uzaklıktaki bir benzin istasyonunda, ABD polisi tarafından hedef alınarak öldürüldüğü ifade edildi. Martin'in öldürüldüğü an yanında olan arkadaşı Jesús Christo sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, arkadaşının gözlerinin önünde öldürüldüğünü belirterek, "polisler tarafından bir anda durdurulduk ve onu vurdular" dedi. 


"Yere yat" emrine uymadığı için öldürüldü

Christo, ABD polisinin, Martin'e yere yatmasını söylediğini, Martin'in de bunu reddettiğini kaydetti. Bunun üzerine polisin silahını çıkarak üzerlerine doğru yürüdüğünü kendilerinin de geri adım attığını belirten Christo, o anda polisin ateş açtığını ve Antonio'nun vurulduğunu söyledi. 


#abd
#ferguson
#siyahi genç
#abd polisi
#Antonio Martin
9 yıl önce