|

ABD, Somali'yi yine vuruyor

Aa
00:00 - 10/01/2007 Wednesday
Güncelleme: 10:45 - 10/01/2007 Wednesday
Yeni Şafak
ABD, Somali'yi yine vuruyor
ABD, Somali'yi yine vuruyor

ABD'nin Somali'nin güneyinde yeni bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Somali hükümetinden bir kaynak, ülkenin güneyinin şu anda Amerikan hava kuvvetleri tarafından bombalandığını açıkladı. Kaynak, saldırıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.


Özel Amerikan güçleri, dün ve önceki gün de Somali'deki El Kaide militanlarına karşı hava saldırıları düzenlemişti.


SOMALİ DEVLET BAŞKANI SALDIRIYI SAVUNDU

Somali Başbakan Yardımcısı Hüseyin Aidid, ülkede teröristlerle savaşta Amerikan kara kuvvetlerinden yardım istedi.


Aidid, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, "Kalan El Kaide teröristlerini yakalamamız ya da öldürmemizin tek yolu Amerikan özel güçlerinin karaya çıkması" dedi.


Teröristlerin girilmez bölgelerde inşa ettiği yeraltı sığınaklarının bu kişileri yakalamayı neredeyse imkansız hale getirdiğini belirten, eski Amerikan deniz piyadesi Hüseyin Aidid, Amerikan askerlerinin, bu kişileri yakalamak için gereken teçhizat ve teknik bilgiye sahip olduğunu söyledi.


Somali Devlet Başkanı Abdullah Yusuf da ülkesinde düzenlenen ve El Kaide militanlarını hedef alan ABD hava saldırısını savundu.


Yusuf, Eşşark El Avsat gazetesine telefonla yaptığı açıklamada, "Amerikalılar dünyanın her yerinde El Kaide teröristlerinin peşinde ve (dünkü baskın) gerçekten bunun bir parçası" diye konuştu.


Abdullah Yusuf, Kenya ve Tanzanya'daki ABD büyükelçiliklerine saldırıları düzenleyen kişilerin Somali'de bulunduğunu, dünkü saldırının düzenlenmesi gerektiğini ve dünün bunu düzenlemek için doğru zaman olduğunu belirtti.


Öte yandan Somali Başbakanı Ali Muhammed Gedi'nin, aralarında aşırı dincilerin de bulunduğu ülkedeki tüm milislerin, hükümet güçlerinin eğitim kamplarında toplanmaları talimatının verildiği bir kararname yayımladığı bildirildi.


Hükümet Sözcüsü Abdirahman Dinari, "Başbakan Gedi'nin, aralarında silahlarını bırakacak aşırı dincilerin de bulunduğu ülkedeki tüm milislerin, ordu ve polis güçlerine ait olan kamplarda toplanmaları konusunda bir kararname yayımladığını" belirtti.


Dinari, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına uygun olmayanların ise başka alanlarda eğitilmesi önerisinde bulunulmasının düşünüldüğünü belirterek, "Dünya eğer barış içinde bir Somali istiyorsa, milis sorununun çözümünde bize yardım etmelidir" dedi.

17 years ago