|

ABD Suriye'de İran'ı vurdu

ABD’nin Rakka’da düşürdüğü Esed rejimine ait uçağın kaybolan pilotu Ali Fahed bulundu. Rus devlet haber ajansı Sputnik’e konuşan bölgedeki bir kaynak “General Süheyl El Hasan’a bağlı askerler düşürülen uçağın pilotunu kurtardı. Teğmen Fahed şimdi hastanede, hayati tehlikesi yok” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:40 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​ABD Suriye'de İran'ı vurdu
​ABD Suriye'de İran'ı vurdu

ABD medyasında yer alan iddiaya göre, geçtiğimiz hafta sonu Suriye’deki Esed rejimine ait savaş uçağını düşüren ABD bu kez yine Suriye’de İran’a ait bir insansız hava aracını düşürdü. İHA’nın ABD askerlerine çok yakın bir bölgede uçtuğu ifade edildi. ABD savaş uçakları 2 gün önce PYD/PKK’nın öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) unsurlarına ateş açması üzerine rejime ait SU-22 savaş uçağını düşürmüş, Rusya Savunma Bakanlığı da ABD ile kuvvet ayrışma kanalını askıya aldığını ve Fırat Nehri’nin batısına geçen koalisyon uçaklarının vurulacağını açıklamıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da bunun üzerine “Suriye rejimi ve diğerleri, DEAŞ’a karşı oluşturulan koalisyon olarak kendimizi savunma hakkımızı saklı tuttuğumuzu anlamalılar” şeklinde konuşmuştu.

Avustralya korktu

Öte yandan Avustralya, ABD ve Rusya arasında, Suriye uçağının düşürülmesiyle başlayan gerginliğin ardından Suriye üzerindeki hava operasyonlarını askıya aldı.

#ABD
#Rakka
#Esed rejimi
7 yıl önce