|

ABD: Türkiye için elimizden geleni yapacağız

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, "Türkiye ile AB'nin anlaşması için elimizden geleni yapacağız, ancak görüşmelere doğrudan müdahale etmemiz yararlı olmaz” dedi.

Aa
00:00 - 8/12/2006 Cuma
Güncelleme: 09:13 - 8/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
ABD: Türkiye için elimizden geleni yapacağız
ABD: Türkiye için elimizden geleni yapacağız

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington yönetiminin, Türkiye ile AB arasında anlaşma sağlanması için elinden gelen her çabayı göstereceğini, ancak Ankara-Brüksel görüşmelerine doğrudan müdahale etmesinin yararlı olmayacağını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, Türkiye'nin AB sürecine ilişkin bir soru üzerine Washington'un, Ankara'nın Birliğe üyeliğini desteklediğini vurguladı.

McCormack, “Sonuçta Türkiye'nin, AB ile müzakerelerde ne yaptığı ve yapmadığı, Türkiye ile AB'ye kalmış bir şey olacak. Tabii ki biz, tarafları anlaşmaya varmaları yönünde teşvik için, elimizden gelen, sorumlu bir davranış olduğunu düşündüğümüz her şeyi yapacağız. Ancak ABD'nin bu görüşmelere doğrudan müdahale etmesinin, iki taraf için de yararlı olacağını sanmıyoruz” dedi.

Sözcü McCormack, “Biz, Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyoruz. Bunun için de bir süreç var. İki tarafı da tarihte uzun bir geçmişi bulunan zor konularda mümkün olan azami esnekliği göstermeleri konusunda ellerinden geleni yapmaları için teşvik ediyoruz. Dolayısıyla Türkiye'yi diplomatik olarak destekliyoruz, Türkiye'nin AB'ye girmesi fikrini destekliyoruz, ancak sonuçta bu konuda Türkiye ile AB'nin anlaşmaya varması gerek” diye konuştu.

17 yıl önce