|

ABD'de mahkum zehirli iğne ile idam edildi

ABD'nin Teksas eyaletinde 2005'te bir belediye yetkilisini öldüren mahkum Adam Ward zehirli iğneyle infaz edildi. Öldürülen belediye görevlisi Michael Walker'ın babası Dick Walker, "Son 11 yıldır yaşadığımız işkence ve ızdırabı dindirdi" dedi.

Yeni Şafak
11:20 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:31 - 23/03/2016 Çarşamba
AA

Yetkililer, 33 yaşındaki Adam Ward'ın eyalet hapishanesinde ölümcül dozda 'pentobarbital' enjekte edildikten 12 dakika sonra öldüğünü açıkladı. Ward, cezası infaz edilmeden önce ailesine olan sevgisini dile getirdi ve "Tanrı hepimizi affetsin" dedi.



Ward'ın öldürdüğü belediye görevlisi Michael Walker'ın babası Dick Walker, idamla ilgili "Son 11 yıldır yaşadığımız işkence ve ızdırabı dindirdi" yorumunu yaptı.



Ward'ın Avukatları af taleb etmişti


Avukatları Ward'ın akıl hastası olduğunu iddia ederek affını istemişti ancak Temyiz Mahkemesi bunun mahkumu idamdan kurtarmak için öne sürüldüğünü belirterek af talebini reddetmişti.



Görgü tanıklarına göre, Walker, eyaletin Dallas kentinde 13 Haziran 2005'te Ward'ın evinin dışındaki hurda yığının fotoğrafını çekmiş ve bu nedenle Ward ile tartışmaya başlamıştı. Evine gidip silahını alan Ward, tırının yanında yardımcı ekibi bekleyen Walker'ı 9 el ateş ederek öldürmüştü.



#ABD
#Teksas
#belediye yetkilisini öldüren mahkum Adam Ward
#idam edildi
8 yıl önce