|

ABD'de otomobil göstericilerin arasına daldı

ABD’nin Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde bir otomobil protestocuların arasına daldı. Olayda en az bir kişi hayatını kaybederken, çok sayıda gösterici yaralandı.

Yeni Şafak
21:42 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:44 - 12/08/2017 Cumartesi
​ABD'de otomobil göstericilerin arasına daldı
​ABD'de otomobil göstericilerin arasına daldı

ABD’in Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde, bir araç göstericilerin arasına dalması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

ABD’in Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde, bir araç göstericilerin arasına daldı. Yetkililer net sayıyı henüz açıklamazken, çok sayıdaki kişinin yaralandığını bildirdi.

Irkçılar silahla geldi, gerilim yükseldi

Irkçı grupların silahlarıyla geldiği gösteri alanına karşıt grupların gelmesi üzerine şehirde gerilim yükseldi. Grupların zaman zaman birbirlerine saldırması üzerine Charlottesville Belediyesi bölgede olağanüstü hal ilan etti.



Vali Terry McAuliffe, Ulusal Güvenlik güçlerinin bölgede güvenliği sağlaması için gerekli emri verdiğini açıkladı.

ABD medyası, Vali'nin olağanüstü hal emrine kadar bölgede güvenlik güçlerinin yeterince önlem almadığını belirtti.

"Kan ve toprak sloganları"

Cuma gecesi Ku Klux Klan örgütünü anımsatacak biçimde meşaleler taşıyan protestocular, Virginia Üniversitesinde düzenledikleri gösteri sırasında "Yahudiler yerimize geçemeyecek", "Kan ve toprak", "Tek halk, tek ulus, göçe son" sloganları atmıştı.

Göstericiler, Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon ordusunun komutanı olan General Robert E. Lee'nin Charlottesville'deki heykelinin kaldırılması planına karşı şehirde toplanmaya başlamıştı.

Charlottesville Belediye Başkanı Mike Signer, ırkçıların düzenlediği gösteriyi "Korkakça bir nefret, yobazlık, ırkçılık ve hoşgörüsüzlük yürüyüşü" sözleriyle eleştirmişti.

#ABD
#Virginia
#Gösteri
#Irkçılar
7 yıl önce