|

AB'den Türkiye'ye Maraş tehdidi

KKTC'de Maraş'ın açılması ve yeniden eski günlerine döndürülmesine yönelik gelişmeler Avrupa Birliği'nde rahatsızlığa yol açtı. AB'den yapılan yeni açıklamada, "Türkiye, Maraş'ı yeniden açma kararından geri adım atmazsa, AB çıkarlarını savunmak için elindeki araç ve seçeneklerini kullanacaktır" denilerek tehdide başvuruldu.

09:19 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 09:44 - 28/07/2021 Çarşamba
Diğer
Arşiv
Arşiv

Güney Kıbrıs’la daha önceden yürütülen müzakerelerde Rumlara bırakılması istenen Maraş’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) egemenliği taçlanmıştı. Maraş'ın açılmasının ardından bölgenin yeniden eski günlerine dönmesi için yoğun bir çalışma yürütülüyor.

AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN TEHDİT

Yaşanan bu gelişmeler, Yunanistan ile Rumların hamisi ABD, AB, İsrail ve Fransa’da rahatsızlığa yol açtı. Avrupa Birliği, Türkiye'ye Maraş tehdidinde bulundu.

"TÜRKİYE GERİ ADIM ATSIN"

Euronews Türkçe'nin haberine göre, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği, "AB, bu eylemlerin derhal geri alınmasını ve Ekim 2020'den bu yana Maraş'ta atılan tüm adımların tersine çevrilmesini talep etmektedir" açıklamasında bulundu.

BAKANLAR GÜNDEME GETİRECEK

Açıklamada, Türkiye'nin geri adım atmaması durumunda bir sonraki bakanlar toplantısında Türkiye'ye yönelik atılacak adımların gündeme geleceği ifade edildi.
"Avrupa Birliği, elindeki araç ve seçenekleri kullanacaktır"
denildi.
#kktc
#maraş
#ab
#türkiye
#tehdit
3 yıl önce