|

ABD'li Başkan istifa etti

Ferguson Kent Meclisi Başkanı Başkanı Shaw istifa etti. Shaw, kasabasında polisin siyah nüfusa karşı ırkçı ve ayrımcı uygulamalar sergilediği ve onların anayasal haklarını "rutin ve sistematik biçimde" ihlal ettiğinin ortaya çıkmasının ardından istifa ettiğini belirtti.

11:16 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:24 - 11/03/2015 Çarşamba
AA

ABD'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasının Kent Meclisi Başkanı John Shaw, kasabasında polisin siyah nüfusa karşı ırkçı ve ayrımcı uygulamalar sergilediği ve onların anayasal haklarını "rutin ve sistematik biçimde" ihlal ettiğinin ortaya çıkmasının ardından istifa etti.


Ferguson Kent Meclisi, Shaw'ın istifasını oybirliğiyle kabul etti. Shaw, yaptığı açıklamada, Ferguson'un son aylarla karşı karşıya kaldığı zorlukların üstesinden gelerek daha güçlü bir toplum haline geleceğini söyleyerek Ferguson polisinin asla Afrikalı Amerikalıları hedef almadığını kaydetti.



ABD Adalet Bakanlığı, bir süre önce açıkladığı raporunda, Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında, polisin siyah nüfusa karşı ırkçı ve ayrımcı uygulamalar sergilediği ve onların anayasal haklarını "rutin ve sistematik biçimde" ihlal ettiği tespitine varmıştı.


Ferguson'da 9 Ağustos 2014'te Darren Wilson isimli 28 yaşındaki bir polis, 18 yaşındaki siyah genç Michael Brown'a ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. Olayın ardından oluşturulan jürinin aylar sonra, polis memuru Wilson'ın yargılanmasını gerektirecek bir suç olmadığı kararına varması, ülke genelinde tepkilere neden olmuştu.

#ferguson
#abd
#ferguson olayları
#john shaw
9 yıl önce