|

Önce Kahire sonra Trablus: ABD Büyükelçiliklerine çifte saldırı

Kahire'deki ABD Büyükelçiliği yakınında öğle saatlerinde patlayıcıyla saldırı gerçekleştirildi. ABD, vatandaşlarından büyükelçilik binasına gelmemeleri uyarısında bulundu. Kahire'deki patlamanın ardından bir süre sonra bu kez ABD'nin Trablus Büyükelçiliği çevresinde yangın çıktığı bildirildi. Görgü tanıkları tarafından ABD'nin Trablus Büyükelçiliği çevresinde silah seslerinin duyulduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
15:32 - 4/09/2018 Salı
Güncelleme: 16:13 - 4/09/2018 Salı
Diğer
ABD'nin Kahire Büyükelçiliği
ABD'nin Kahire Büyükelçiliği

Mısır başkenti Kahire’de bulunan ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlendi. Mısır güvenlik güçlerinin açıklamasına göre, ABD Büyükelçiliği'ne patlayıcı bir madde atan saldırgan tutuklanırken, saldırı sonucunda zarar gören olmadı.


Mısır ABD Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu açıklamalar yer aldı:

  • “Kahire’de Simon Bolivar Caddesi’ndeki saldırının farkındayız. Bütün vatandaşların bölgeden uzak durmalarını ve gelişmeler için yerel haber kaynaklarını takip etmelerini rica ediyoruz.”
Trablus Büyükelçiliği'nde de yangın çıktı

Kahire'deki patlamanın ardından ABD'nin Trablus Büyükelçiliği çevresinde de yangın çıktığı bildirildi. Görgü tanıkları tarafından ABD'nin Trablus Büyükelçiliği çevresinde silah seslerinin duyulduğu ifade edilen haberde, olayın ayrıntılarına yer verilmedi.

Trablus, 27 Ağustos'tan bu yana Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı tugaylar ile Terhune Yedinci Tugayları arasında çıkan çatışmalara sahne oluyor. Çatışmalarda ağır silahlar da kullanılıyor.

#ABD
#Mısır
#Patlama
6 yıl önce