|

Acı dolu veda

ABD’de tedavi gören ve ABD Başkanı Donald Trump’ın koyduğu seyahat yasağı sebebiyle annesinden aylarca ayrı kalan Yemenli Abdullah, annesine kavuştuktan 10 gün sonra hayatını kaybetti. Evlatlarına veda etmek zorunda kalan acılı aile, "Ailemiz için dua edin" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 вторник
Güncelleme: 03:03 - 1/01/2019 вторник
Yeni Şafak
Yemenli minik Abdullah yaşam mücadelesini kaybetti
Yemenli minik Abdullah yaşam mücadelesini kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump’ın seyahat yasağı nedeniyle annesini bir yıldan uzun süredir göremeyen 2 yaşındaki Yemenli Abdullah, annesine kavuştuktan 10 gün sonra yaşamını yitirdi.

Abdullah, genetik beyin rahatsızlığı nedeniyle hastanede solunum cihazına bağlı olarak yaşıyordu. Trump’ın aralarında Yemen’in de bulunduğu 5 Müslüman ülkeye seyahat yasağı getirilmesiyle anne Shaima Swileh, hastanede solunum cihazına bağlı olan oğlu Abdullah’ı görmeye gidemiyordu.

“KALBİMİZ KIRIK”

Anne Swileh, bir yılı aşkın süredir verdiği vize mücadelesi sonucunda vize izni almayı başarmış ve 20 Aralık’ta ABD’ye gitmişti.

Ancak Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Abdullah’ın cuma günü yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yemenli çocuk için Kaliforniya’da cenaze töreni düzenlendiği belirtildi. Oğlunu tedavi ettirme umuduyla Kaliforniya’ya getiren ABD vatandaşı baba Ali Hassan, kalplerinin kırık olduğunu belirterek, “Hayatımızın ışığına veda etmek zorunda kaldık” dedi.

SAVAŞTAN KAÇTILAR

Hassan ayrıca, “Bu zor zamanda sevgini ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etmek istiyoruz. Sizden Abdullah ve ailemizi için dua etmenizi istiyoruz” dedi. Swileh ve Hassan çifti, oğulları Abdullah 8 aylıkken Yemen’deki savaştan kaçarak Mısır’a gitmiş ve oğullarının tedavisini sürdürmeye çalışmıştı. Abdullah’ın durumunun ağırlaşması üzerine baba Ali Hassan genetik beyin rahatsızlığı yaşayan oğlunu tedavi ettirmek için Kaliforniya’ya götürmüştü.

#​ABD
#Donald Trump
#Yemen
5 лет назад