|

Acil gıda alarmı!

Yeni bir kuraklığın beklendiği Güney Sudan, Sudan, Etiyopya,Eritre, Somali ve Kenya’nın bazı bölgelerinde “acil gıda alarmı”verildi. BM, geçen yıl 11 milyon kişinin acil gıdaya ihtiyaç duyduğu Doğu Afrika’da, bu sayının bir yılda iki kat arttığını duyurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 01:09 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Birleşmiş Milletler (BM), Doğu Afrika'da yaşanan kuraklık ve yağış rejimindeki değişiklik nedeniyle yaklaşık 23,4 milyon kişinin acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu bildirdi. Afrika'nın bazı bölgelerinde “acil gıda alarmı” verildi.



BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan raporda, Doğu Afrika bölgesinde görülen doğa olayı El Nino kasırgasının yol açtığı kuraklığın etkilerinin sürdüğü ve bölgede yağış rejiminde değişiklik, ekonomik kriz ve göç trafiği gibi sebeplerle acil gıda ihtiyacı doğduğu belirtildi.



TARIM VE HAYVANCILIK ETKİLENDİ


Raporda, açlıkla mücadele eden Etiyopya'da 9,7 milyon, Güney Sudan'da 4,8 milyon, Sudan'da ise 4,4 milyon kişinin uluslararası toplumun yardımını beklediğine işaret edildi. BM, endişenin kaynağını oluşturan kilit bölgelerin Etiyopya, Sudan, Somali, Burundi, Cibuti ile Uganda'nın Karamoya bölgesi olduğunu belirtti. Raporda, bölgedeki gıda krizinin daha da kötüleşeceği uyarısı yapılırken birçok ülkede tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin, yağış miktarının ortalamanın altında kalmasından etkilendiği vurgulandı.





#Doğu Afrika
#Acil gıda alarmı
#BM
7 yıl önce