|

Afganistan'da 5 rehine serbest

Afganistan'da temmuz ayı ortalarında kaçırılan Alman mühendis Rudolf Blechschmidt'le 4 Afgan'ın serbest bırakıldığı bildirildi.

İha
00:00 - 10/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:07 - 10/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Afganistan'da 5 rehine serbest
Afganistan'da 5 rehine serbest

Cagato bölge yetkilisiyle bir Taliban komutanı, rehinelerin 5 Taliban tutuklusunun serbest bırakılması karşılığında serbest bırakıldıklarını ifade etti.

Vardak eyaletinin Cagato bölgesinin valisi Muhammed Naim, "Alman mühendisle beraber 4 Afgan, 5 Taliban tutuklusu karşılığında serbest bırakıldı. Alman mühendisin sağlık durumu iyi" dedi.

Blechschmidt (62), 18 Temmuz'da bir Alman ve 5 Afganistanlıyla birlikte Vardak'ta kaçırılmıştı. Hastalanan Alman rehine öldürülmüş, Afgan rehinelerden biri de kaçmayı başarmıştı.

Naim, mübadelenin Maydan Vardak şehrinde istihbarat kurumunun ofisinde yapıldığını bildirdi. Vali, serbest bırakılan tutukluların Taliban'ın çok önemli komutanlarından olmadığını söyledi.

Kaçırma eylemini gerçekleştiren Taliban komutanı Molla Bahir de "İş tamamlandı. Biz rehineleri aşiret ileri gelenlerine teslim ettik, onlar da 5 tutuklumuzu bize verdiler" dedi.

17 yıl önce