|

Afganistan'da intihar saldırısı: 43 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı binasının önünde bomba yüklü bir araç patlatıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre patlamada en az 43 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
23:41 - 24/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:27 - 25/12/2018 Salı
Afganistan'da hükümet binasına saldırı düzenlendi.
Afganistan'da hükümet binasına saldırı düzenlendi.
Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Najib Danish, hükümet binasının önünde bir intihar saldırganının aracını patlatmasının ardından silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, çoğu personel
43 kişinin öldüğünü
,
10 kişinin yaralandığını
bildirdi.

Saldırıyı gerçekleştirenler bakanlık binasını ele geçirdi

Patlamanın ardından saldırıyı gerçekleştirenler bakanlık binasını ele geçirdi ve içerideki sivilleri rehine aldı. Afgan güvenlik güçleri binadaki en az 350 kişiyi kurtarmak için operasyon düzenledi. Yedi saat süren çatışma sonrası saldırıyı düzenleyen dört kişi ölü olarak ele geçirildi.

Çatışmada yaralananlar hastaneye sevk edildi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğunun bakanlık çalışanı olduğu bildirildi.

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Danish, bölgeyi kordon altına alan polislerin, saldırganları etkisiz hale getirmek amacıyla çok sayıda çalışanın olduğu binanın içine girdiğini kaydetti.

  • Çalışanlardan bazılarının saklanmayı başardığını, polisin diğer 357 çalışanı binadan tahliye ettiğini aktaran Danish, titizlikle yürütülen operasyonda, üç silahlı saldırganın öldürüldüğünü ifade etti.

Görgü tanıkları, hükümet binasının bir bölümünden alevler yükseldiğini ve saldırganlarla polis arasında çıkan silahlı çatışmada en az 5 patlama sesi duyulduğunu belirtti.

Kabil polis sözcüsü Basir Mujahid, saldırının, çalışanların mesai saati bitiminde, iş yerinden ayrılmaya hazırlandıkları sırada gerçekleştirildiğini kaydetti.

Saldırıyı üstlenen henüz olmadı.


ABD Afganistan'dan çekiliyor mu?

Öte yandan ABD, Afganistan'dan da en az 5 bin asker çekmeye hazırlanıyor. İsminin gizli kalmasını talep eden bir yetkili tarafından yapılan açıklamada ABD'nin Afganistan'daki 14 bin askerinden 5 binini geri çekeceği ifade edildi.

11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan'a savaş açan ABD, ülkedeki varlığını Taliban tamamen temizlenene kadar sürdüreceğini açıklamıştı.


#Afganistan
#Saldırı
#Terör
5 yıl önce