|

Afganistan'da saldırı: 3 ölü

Afganistan'ın güneyinde bir polis konvoyuna düzenlenen saldırıda en az 3 sivil öldü, 14 kişi de yaralandı.

Cihan
00:00 - 23/08/2007 Perşembe
Güncelleme: 11:45 - 23/08/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Afganistan'da saldırı: 3 ölü
Afganistan'da saldırı: 3 ölü

Helmand vilayeti polis şefi Muhammed Hüseyin, kendisinin de içinde bulunduğu konvoya yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı bombayla saldırı düzenlendiğini kaydetti. Hüseyin, Gereşk şehrindeki saldırıda 5'i ağır 14 kişinin de yaralandığını söyledi.

Taliban rejiminin devrildiği 2001 yılından bu yana en şiddetli saldırılara sahne olan Afganistan'da, bu yılın başından beri meydana gelen şiddet olaylarında 3 bin 600'ün üzerinde insan hayatını kaybetti.

ALMAN REHİNENİN GÖRÜNTÜLERİ YAYIMLANDI

Afganistan'ın özel televizyon kanalı Tolo TV, geçen ay kaçırılan Alman mühendisin görüntülerini yayımladı.

Taliban'ın elinde esir tutulan Alman mühendis, serbest bırakılması için Almanya hükümetinden girişimde bulunmasını istedi.

Yerdeki bir çarşafın üzerinde oturduğu gözlenen Alman rehine, "Taliban ile 3 bin metre yükseklikte, dağlarda yaşıyorum. Taliban, Afganistan hükümetiyle görüşmeye çalıştı. Ancak hükümet buna yanaşmadı. Taliban, daha sonra büyükelçilikle irtibat kurmaya çalıştı. Eğer zaman dolarsa bizi öldürecekler" diye konuştu.

Alman mühendisin, "biz" derken kendisiyle beraber kimi kastettiği konusunda bilgi verilmedi.

Rehine, Vardak'ta geçen ay başka bir Alman vatandaşıyla birlikte kaçırılmış, diğer rehine kalp krizi geçirmesinin ardından vurularak öldürülmüştü.

17 yıl önce