|

Afrika Türklerinden birlik mesajı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kapsamında düzenlenen "15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Ruhu ile Dünya Türkleri Buluşması" Güney Afrika'da yaşayan Türkleri bir araya getirdi.

Yeni Şafak
16:35 - 29/10/2016 السبت
Güncelleme: 13:42 - 29/10/2016 السبت
AA

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kapsamında düzenlenen "15 Temmuz Birlik ve Beraberlik Ruhu ile Dünya Türkleri Buluşması'nda söz alan Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener, birlik ve beraberliği vurgu yaparak, "Politikacı değilim ama zaman birlik ve beraberlik zamanı" dedi.



Esener, bugünün Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü olduğuna hatırlatarak, "93 sene önceki ruh ve heyecan nasıldıysa, 15 Temmuz'da aynı şeyi tekrar yaşadık." ifadesini kullandı.



DTİK Afrika- Ortadoğu ve Körfez Komite Başkanı Ebubekir Salim, Güney Afrika'da Türk diasporasının güçlenmesi gerektiğine işaret ederek, DTİK'in yurt dışındaki Türk diasporası için çatı kuruluş konumunda bulunduğunu belirtti.



Güney Afrika DTİK Genel Sekreteri Yüksel Demir de "Güney Afrika'da Türklerin bu buluşmada bir araya gelmesi çok sevindirici. Her zaman ülkemizin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.



Buluşmada DTİK'in "Dünyada Diaspora Stratejileri ve Türk Diasporası için Öneriler" başlıklı kitabı tüm davetlilere dağıtıldı, Komite Başkanı Salim ve Güney Afrika Büyükelçisi Esener'e hediyeler takdim edildi.



Bölge ülkelerinden buluşma için Güney Afrika'ya gelen davetliler arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Namibya Koordinatörü Cüneyt Esmer, Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Gökhan Kahraman, çok sayıda iş adamı, şirket ,vakıf, dernek temsilcisi yer aldı.



Katılımcılar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajları verdi.







#Güney Afrika
#15 Temmuz
٪d سنوات قبل