|

Afrikalı çocuklar ilk kez pamuk şeker yedi

Kamerun'a insani yardım amacıyla giden gönüllüler, çocukları sevindirmek için pamuk şeker makinesi de götürdü. Hayatlarında ilk kez pamuk şeker gören ve tadına bakan Afrikalı çocukların şaşkınlığı ve mutluluğu duygusal anlar yaşattı.

Yeni Şafak
10:23 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 10:31 - 19/01/2019 Cumartesi
AA
Hayatlarında ilk kez pamuk şeker gören ve tadına bakan Afrikalı çocukların şaşkınlığı.
Hayatlarında ilk kez pamuk şeker gören ve tadına bakan Afrikalı çocukların şaşkınlığı.

Afrika ülkesi Kamerun'daki bir yetimhanede kalan çocuklar, Türkiye'den insani yardım götüren bir yardım kuruluşu sayesinde, hayatlarında ilk kez pamuk şeker yemenin şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşadı.


Hak İnsani Yardım Derneği, Kamerun'un Kusseri şehrindeki Zehra Yetimhanesi'ndeki çocukları sevindirmek için Türkiye'den pamuk şeker makinesi götürdü.



Yardım gönüllülerinin ikram ettiği pamuk şekerleri ilk defa gören ve tadan çocuklar, yaşadıkları tedirginlik ve şaşkınlığın ardından büyük bir sevinçle şekerleri bitirdi.

Gönüllülerden Ensar Gümüştaş dağıtım esnasında yaşadığı duyguları paylaştı.

Gümüştaş, daha önce su kuyusu açtıkları, katarakt ameliyatı yaptıkları ve kıyafet dağıttıkları ülkede, çocukların pamuk şekerini bilmediğini fark ettiklerini ve bölgeye pamuk şeker makinesi götürmeye karar verdiklerini söyledi.


Yetimhanenin bahçesinde kurdukları makinenin çocukların dikkatini çektiğini anlatan Gümüştaş, şunları kaydetti:

Hayatımda ilk defa böyle bir duyguya kapıldım. Bir yandan boğazım düğümleniyor ve ağlamamak için kendimi zor tutuyordum, bir yandan da içimde dehşet bir sevinç vardı. O çocukların pamuk şeker yeme anlarını hatırladıkça yine aynı duyguya kapılıyorum. Hayatım boyunca o günü hiç unutmayacağım."


#Afrika
#Kamerun
#Pamuk şeker
5 yıl önce