|

Afrin, desteği yüzde 67’ye çıkardı

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı, hükümete desteği artırdı. Kamuoyu araştırması yapan uzmanlar, halkın yurtiçi ve dışında teröre vurulan darbeyi takdirle karşıladığını söyledi. Denge Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız, “Son araştırmada hükümete güven ve destek oranı yüzde 67’lere çıktı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 05:26 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı ile 18 Mart’ta Afrin ilçe merkezini ele geçiren Mehmetçik, zafer pozunu Hilal oluşturarak vermişti.
Zeytin Dalı Harekatı ile 18 Mart’ta Afrin ilçe merkezini ele geçiren Mehmetçik, zafer pozunu Hilal oluşturarak vermişti.

Türkiye’nin son 1,5 yıldır sınır ötesinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar halkın yönetime destek oranını arttırdı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarından sonra vatandaşların, hükümete desteği yüzde 67’ye ulaştı. Operasyonlarla teröristlere vurulan darbeler, her kesimden insanda takdir ve güven duygusu uyandırdı.

Türkiye'nin son 1,5 yıldır sınır ötesi ve yurtiçinde terör örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlar, halkın yönetime destek oranını yüzde 67’lere çıkardı. Yeni Şafak'a konuşan uzmanlar, başta büyükşehirler olmak üzere Karadeniz ile Güneydoğu'da yapılan operasyonlar ve Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütlerine vurulan etkin darbelerin toplumun her kesimi tarafından takdirle karşılandığını belirtiyor.

HÜKÜMETE GÜVEN ARTTI

Denge Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız, yaptıkları son saha araştırmasında Türkiye’nin sınır ötesi ve yurt içi operasyonlarından dolayı hükümete güven ve destek yüzdesinin yüzde 67’lere ulaştığını söyledi. Türkiye’de daha önce yaşanan seçim süreçlerinde siyaset ve idarenin seyrini değiştirme amaçlı bir çok girişimin yaşandığına dikkat çeken Yıldız, bu seçimin daha farklı bir iklimde yapılacağını belirtti.


GÜVEN DUYGUSU UYANDIRDI

DEAŞ, PKK, DHKP-C, FETÖ'ye yapılan operasyonların önemine vurgu yapan Yıldız, “Önce Cerablus sonrasında ise Afrin’de elde edilen dış operasyon başarısı halk nezdinde özgüven oranını ciddi anlamda artırdı” dedi. Yıldız, “teröre karşı verilen mücadele sürecinde kullanılan İHA, tank, helikopter, füze ve zırhlı araçlardan oluşan savunma konseptinin her kesimden insanda ciddi anlamda takdir ve güven duygusu uyandırdığını, yaptıkları son ankette de bu durumun rakamlara yansıdığını” ifade etti. Yıldız, “Türk insanı ulusal savunma konusunda dışa bağımlılık açmazının Afrin’de ciddi anlamda aşıldığı gerçeğini gördü ve sınır güvenliği konusunda alınan mesafe ekonomi kadar ağırlık kazanan unsur oldu” diye konuştu.

KÜRT KAMUOYU DESTEKLİYOR

Türkiye’nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı ile elde ettiği başarının Kürt kamuoyu tarafından da ciddi anlamda destek gördüğünü kaydeden Yıldız, “Yaptığımız anket, CHP, MHP tabanı kadar HDP’ye oy veren kesimlerin de bu süreci desteklediğini gösterdi” ifadelerini kullandı. Yıldız, şunları söyledi: “Bundan önceki seçimlerde ekonomi merkezli seçim kampanyası yürüten AK Parti, bu seçimde elde edilen başarılı operasyonlara ve elde edilen kazanımlara paralel olarak güvenlik maddesini de başat faktör olarak ön plana çıkaracak.”


Harekatın kendine has takvimi var

Genar Araştırma Genel Koordinatörü Mustafa Şen de “Hiçbir hükümet herhangi bir seçimde kendi hanesine artı puan getirsin diye askeri operasyon yapmaz” tespitinde bulundu. Şen, “Her operasyonun kendine has doğası ve takvimi vardır. Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları da bu takvim ve strateji doğrultusunda gerçekleşti. Zaten böylesine kritik adımlar bu doğrultuda atılırsa ancak başarı gelir. Lazkiye’den başlayan ve İran sınırına kadar uzanan hat terör bölgesine dönüştürüldü. Bundan sonraki süreçte bu durum daha fazla özen gösterilecek hususlar arasında yer alacak” dedi.

#​Türkiye
#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
#Hasan Basri Yıldız
6 yıl önce