|

Afrin harekatında 3. gün: 11 köy ele geçirildi

TSK'nın 72 uçak ile başlattığı Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda 3. güne girildi. TSK ve ÖSO birlikleri Afrin'de ilk 3 günde 11 köyü teröristlerden kurtardı.

Yeni Şafak
09:06 - 22/01/2018 lundi
Güncelleme: 10:22 - 22/01/2018 lundi
Diğer
Zeytin Dalı Harekatı
Zeytin Dalı Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun Afrin'deki terör hedeflerine yönelik 'Zeytin Dalı' harekatı 3. günde devam ediyor. TSK ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirdi. Üç koldan Afrin'e giren birlikler güvenlik ilerleme hatları oluşturdu.

Afrin'de ilerleyiş başladı

Cumartesi günü 72 savaş uçağının terör hedeflerini vurmasının ardından önce Özel Kuvvetler Afrin'e sızdı, ardından ÖSO birlikleri içeri girdi. Saat 11.05'te Türk askerinin sınırı geçmesiyle kara harekatı başladı. Özel Kuvvetler, komandolar, piyade birlikleri zırhlı araçlar ilerlerken savaş uçakları ve obüsler de terör hedeflerini vurdu.

Azez-Gülbaba hattından başlayan harekat kapsamında TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri Afrin'in Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirdi.

Terör örgütünün elindeki bölgeler bombalanıyor

Hürriyet'te yer alan habere göre; Leopard ve M-60 tankları, Özel Kuvvetler ve komandolar öğle saatlerine kadar 5 kilometre Afrin içinde ilerledi. TSK unsurları ilerledikleri arazide küçük çaplı geçici üs bölgesi de kurdu.

TSK ve ÖSO unsurları ilerledikleri ilk noktalarda ciddi bir direnişle karşılaşmadı. Muhalifler, Raco'nun köylerinde bazı terör örgütü mensuplarını sağ ele geçirdi. TSK uçakları da gün boyu terör örgütü mevzilerini vurdu. Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerinde örgüte ait hedeflerin bombalandığı görüldü.

#Afrin
#Afrin harekatı
#Zeytin Dalı Harekatı
#TSK
#ÖSO
il y a 6 ans