|

Ahmedi Türk kahvesi içerken izlenecek

Tel Aviv, İran ile ilgili 'kışkırtıcı' söylemelerine hız verdi. İsrail Uzay Ajansı Başkanı uzaya fırlattıkları 'Ofek-9 uydusunun Ahmedinejad'ı Türk kahvesi yudumlarken izleyecek teknolojide olduğunu' öne sürdü.

Tel Aviv
00:00 - 4/07/2010 Pazar
Güncelleme: 23:37 - 3/07/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahmedi Türk kahvesi içerken izlenecek
Ahmedi Türk kahvesi içerken izlenecek

İsrail, 10 gün önce uzaya fırlattığı Ofek-9 (ufuk) adlı casus uydusunun teknolojik üstünlüğünden söz ederken İran ve Türkiye arasındaki yakın ilişkilere gönderme yaparak Tahran yönetimine gözdağı verdi. İsrail Uzay Ajansı Başkanı Yitzhak Ben İsrael, Ofek 9'un yüksek kalitede görüntüler sağladığını söyleyip, uydunun İran Cumhurbaşkanı'nı yakından izleyebileceğini öne sürdü. İsrail ordu radyosunun, Yitzhak Ben İsrael'in Amerika'da yayımlanan El Hurra isimli televizyona verdiği söyleşiden aktardığı habere göre, Ben İsrael'e 'Ofek 9'un, Mahmud Ahmedinecad'ı ofisinde veya evinde görüp göremeyeceği" soruldu. Ben İsrael de, "Uydu, İran Cumhurbaşkanı'nı Türk kahvesini yudumlarken görebilir" karşılığını verdi.

ORTADOĞU İÇİN ANAHTAR UYDU

Uzay Ajansı Başkanı, bir soru üzerine de "kişisel görüşüne göre, tek başına İsrail'in değil tüm Batı ülkelerinin, İran'ın nükleer programını durdurmak için uygun ölçüde kuvvet kullanacakları" yorumunda bulundu. Ofek 9 fırlatılmasının hemen ardından, ilk görüntüleri geçen hafta göndermeye başlamıştı. Ofek 9, İsrail'in Orta Doğu'daki istihbaratı için anahtar bir uydu olarak görülüyor.



14 yıl önce