|

'Ahmedinejad isterse ABD'ye gelebilir'

Aa
00:00 - 24/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 08:45 - 24/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Ahmedinejad isterse ABD'ye gelebilir'
'Ahmedinejad isterse ABD'ye gelebilir'

ABD'nin BM Daimi Temsilci Vekili Alejandro Daniel Wolff, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın bugün BM Güvenlik Konseyi'nde yapılacak İran karar tasarısı oylaması öncesinde New York'a gelerek konuşmasını yapabileceğini söyledi.

Wolff, “Toplantıyı öğleden sonra saat 3'de yapacağız, o yüzden İran Cumhurbaşkanı'nın New York'a gelmek için hala zamana var, buraya gelirse umarım Yahudi Soykırım (Holocaust) Müzesi'ni de ziyaret eder” dedi.

Wolff, bugün karar tasarısının oylanacağını belirterek, ABD'nin karar tasarısından memnun olduğunu ve tasarının “ciddi önlemler içeren iyi bir paket” olduğunu bildirdi.

Wolff, İran'a vermek istediği mesajın ne olduğunu soran gazetecilere, “İran, BM'nin bir üyesi olarak Güvenlik Konseyi kararlarına uysun ve uranyum zenginleştirme faaliyetlerini bir an önce askıya alsın” dedi.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Emry Jones Parry ise İran Dışişleri Bakanı'nın konsey toplantısına katılacağını kaydetti.

Parry, İran'ın doğru kararı vermesini istediklerini belirterek, “Haziran ayında 6 ülkenin İran'a yaptığı öneri hala masada. İran, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya alırsa, yaptırımlar da askıya alınacak” diye konuştu.

Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean-Marc de la Sabliere, tasarıda 3 değişiklik yapıldığını belirterek, karar tasarısının konseyin diğer üyeleri tarafından destekleneceğine inandığını bildirdi.

BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Güney Afrika'nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Dumisani S. Kumalo ise, ülkesinin sunduğu değişiklik önerilerinin bir kısmının karar tasarısına girmesinden memnuniyet duyduklarını anlattı. Kumalo, “Bu da gösteriyor ki (konseyin 5 daimi üyesinin dediği olur) biçimindeki anlayış geçerli değildir” diye konuştu.

17 yıl önce