|

Akdeniz''de ''Noble Dina'' tatbikatı

.
00:00 - 9/03/2013 суббота
Güncelleme: 22:49 - 8/03/2013 пятница
Yeni Şafak
Akdeniz''de ''Noble Dina'' tatbikatı
Akdeniz''de ''Noble Dina'' tatbikatı

Akdeniz''de ABD, İsrail ve Yunanistan''a ait deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı '''Noble Dina''' adlı ortak tatbikat önceki gün başladı. Yunanistan Deniz Kuvvetleri''nden yapılan yazılı açıklamada, tatbikatın Girit Adası ile Doğu Akdeniz''de 7-21 Mart tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri''nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Akdeniz''de gerçekleşecek tatbikatta, üç ülke deniz kuvvetleri arasında operasyonel işbirliği düzeyini arttırma, arama kurtarma, acil durumlarda yakınlık, verimlilik, tahliye, gemicilik ve yangın söndürme konularında gelişimin hedeflendiği kaydedildi.

Mısır''dan dengeleri değiştiren karar

Mısır, Güney Kıbrıs ile imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge sınırlarını belirleme anlaşmasını iptal etti. Böylece Kıbrıs''ın güneyindeki doğalgaz ve petrol rezervleri bulunan münhasır ekonomik bölgedeki dengeler değişmiş oldu. Yasa tasarısı, Doğu Akdeniz havzasında yapılacak yeni sınır düzenlemeleriyle Mısır''ın doğalgaz ve petrolden elde edeceği gelirde milyarlarca dolarlık artış sağlanabileceğini öngörüyor.


11 лет назад