|

Akıncı AP Başkanı Schulz ile görüştü

Brüksel'de bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelerek ikili görüşmede bulundu. Görüşme sonrası Akıncı ve Schulz ortak basın açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
10:44 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:48 - 2/07/2015 Perşembe
DHA

Görüşme sonrası konuşan AP Başkanı Martin Schulz, “Görüşmemiz gayet olumlu geçti, bir çok konuları görüştük ve değerlendirmelerde bulunacagız, dostca bir görüşme oldu. Kendisinin başarısını buradada kutluyorum. Müzakere sürecinde düşündüğümüz gibi adımlar atıldı, müzakerenin başarılı bir şekilde tamamlanması için gereken desteği sağlayacagız. Kıbrıs'da iki taraftada şuan Annan Planı'na destek verenler tarafından yönetildiğini görüyoruz" dedi.



İkili görüşme sonrası konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı. “Biz çözümü halkımız için istiyoruz, yeni nesillere daha güzel bir gelecek sağlamak istiyoruz. Bizim doğru yolda olduğumuza inanıyorum, bizler Kıbrıslı Türkler olarak çözüm için mücadele ediyoruz, yıllarca mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz, fakat artık yıllardır dışarıda bırakıldığımız sistemin içinde yer almak istiyoruz" dedi.



#akıncı
#martin schulz
#kktc
9 yıl önce