|

Aktay: İki yüzlülüğün göstergesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Avrupa Parlamentosunda terör örgütü sergisi açılmasına ilişkin, "Alçakça, kalleşçe sivil insanların hayatına kasteden bir terör örgütü ve onun uzantılarının propagandasının yapıldığı bir serginin açılabilmesi, terörle mücadelede ilkesizliğin, hakkaniyetsizliğin, iki yüzlülüğün açık bir göstergesidir." dedi.

Yeni Şafak
21:13 - 12/07/2016 Salı
Güncelleme: 18:42 - 12/07/2016 Salı
AA

Aktay, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda (AP), terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri gösteren fotoğrafların bulunduğu sergi açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.



Hain terörün, Paris, Brüksel ve İstanbul'dan sonra Suudi Arabistan'da, üstelik de Hazreti Peygamberin mescidinde kendisini gösterdiğini belirten Aktay, "Endonezya'dan ABD'ye, kuzey güney, doğu batı ayrımı gözetmeksizin, coğrafya farkı gözetmeksizin, sivil asker, çocuk kadın, yaşlı genç ayrımı gözetmeksizin barış ve istikrarı tehdit eden küresel bir meseleyle karşı karşıyayız." dedi.



Aktay, bu meselenin çözüme kavuşturulabilmesinin, ilkeli bir siyasetin izlenmesi ve bu ilkeler doğrultusunda geliştirilecek bir iş birliğinin tesis edilebilmesiyle mümkün olabileceğine işaret etti.



"Avrupa'da bazı siyasal aktörlerin, iş birliği ve bu iş birliğini biçimlendirecek ilkeler konusunda iki yüzlü bir tavır içerisinde olduğunu" vurgulayan Aktay, bu durumun en son örneklerinden birini Avrupa Parlamentosunun sergilediğine dikkati çekti.





Terör örgütleriyle kol kola girmiş bir siyasal yapı olabilir mi?


"Alçakça, kalleşçe sivil insanların hayatına kasteden bir terör örgütü ve onun uzantılarının propagandasının yapıldığı bir serginin açılabilmesi, terörle mücadelede ilkesizliğin, hakkaniyetsizliğin, iki yüzlülüğün açık bir göstergesidir." değerlendirmesinde bulunan Aktay, Avrupa Parlamentosunda açılan sergiyi şaşkınlık ve endişe ile karşıladığını ifade etti.



Aktay, şöyle devam etti:



"Bu kurum, insanlığa mal olmuş insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi değerlerin taşıyıcısı, bu değerleri paylaşan siyasal organizasyonların bir araya geldiği havuz olma iddiasında. Ama bu değerlerin taşıyıcılığını değil, ajitasyonunu yaptığını, dahası bu değerleri sahiplenmek yerine kullanmayı tercih ettiğini görmenin getirdiği bir endişe bu. Terör örgütleriyle kol kola girmiş, onlarla ittifak halinde medeni bir siyasal yapı olabilir mi?"





Teröre destek veren bir pozisyonda olması endişelendiriyor


"Avrupa Parlamentosunun, teröre destek veren, hatta onu cesaretlendiren bir pozisyonda olması, Avrupa'nın ve dünyanın geleceği adına endişelendiriyor." diyen Aktay, şunları kaydetti:



"Avrupa Parlamentosunu da onun üyelerini de teröre karşı mücadelede ilkeli ve tutarlı olmaya davet ediyorum. Terör örgütleri arasında 'faydalı terör örgütü', 'yararsız terör örgütü' gibi bir kategorizasyonu ve bu kategorizasyondan temellenen politikaları asla kabul etmiyoruz. Avrupa Parlamentosu ve benzeri kuruluşlar, Türkiye'ye karşı terörün ticaretini yapmak yerine, ilkeli bir şekilde terörle mücadeleye yöneldiklerinde, üzerinde yükseldikleri siyasal ve toplumsal değerlere uygun hareket etmiş olacaklardır. Aksi, Avrupa için yıkım demektir."






#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay
#Avrupa Parlamentosu
#Terör örgütü sergisi
8 yıl önce