|

Ali Eren Genova'da

Beşiktaş'la yollarını ayıran ve barış girişimleri de sonuç vermeyen Ali Eren, eski hocası Scala'nın takımına transfer oldu. Yıldız, futbolcu yıllığı 1 milyon dolardan 4 yıllık sözleşme imzalarken, Siyah-beyazlı kulübün alacağı para meçhul.

.
00:00 - 20/07/2001 Cuma
Güncelleme: 13:48 - 21/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ali Eren Genova'da
Ali Eren Genova'da

Teknik direktör Christoph Daum ile anlaşamayarak Beşiktaş'la bağlarını koparan ve PAF takımla idmanlara çıkan Ali Eren, İtalya'nın Seri B Ligi takımlarından Genova ile anlaştı. Önceki gün menaceri Bayram Tutumlu ile İtalya'ya giden Milli futbolcu, kendisini 4 yıllığına Genova'lı yapan kontratı imzaladı. Ali Eren, bu transferden yıllık 1 milyon dolar net para alacak. Beşiktaş'ın ise İtalyan kulübünden alacağı bonservis bedelini FIFA belirleyecek.

İtalya'da 4. Türk

Ali Eren'in transferinde geçtiğimiz yıl Beşiktaş'ı çalıştıran Genova teknik direktörü Nevio Scala'nın büyük rolü olduğu bildirildi. İtalyan ekibi ile yaklaşık bir aydır görüşmelerini sürdürdüğünü belirten Ali Eren, "Öncelikle Beşiktaş ile anlaşmak istedim. Fakat, problemler çözülmedi. Şu anda çok mutluyum. Amacım Cenova'yı önümüzdeki sezon İtalya Seri A Ligi'ne çıkarmak olacak" dedi. Ali Eren, böylece gelecek yıl İtalya'ya top koşturacak 4. Türk futbolcusu olacak.


23 yıl önce