|

Alman Bakan'ın 'Türkiye' hamlesi Raportörü çıldırttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB ile ilişkilere ilişkin yaptığı eleştirilerinin ardından AP'den bir açıklama geldi. AP Türkiye Parlamentosu Türkiye raportörü Piri, Alman Bakan Gabriel'in Türkiye'nin müzakereleri sürdürmesini isteyerek Avrupa'yı böldüğünü iddia etti.

Yeni Şafak
09:54 - 3/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:57 - 3/05/2017 Çarşamba
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Almanya’da yaşanan gelişmeler üzerinden Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz. Verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra masaya oturur, konuşuruz. Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı" demişti.

Avrupa Türkiye'nin kararlı duruşundan rahatsız

Açıklamalar üzerine AP Türkiye Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, “Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi” dedi, yeni bir faslın açılmasının “kesinlikle söz konusu olmadığını” öne sürdü. Piri, müzakerelerin kesilmesi gerektiğini savundu.

Alman bakana öfke kustu

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i de eleştiren Piri, Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi.“Gabriel Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine direnişiyle, Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor” diyen Hollandalı raportör, Türkiye ile ortak değerler üzerine kurulu olmayan bir işbirliğinin ülkedeki demokratik güçlere yardımcı olacağına inanmadığını söyledi.

  • Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in yanı sıra bir dizi AB'li mevkidaşı ise müzakerelerin kesilmesine karşı çıkmıştı. Gabriel, Alman hükümetinin Türkiye ile üyelik müzakereleri görüşmelerinin kesilmesine karşı olduğunu vurgulayarak, "Müzakerelerin kesilmesinin tamamen yanlış bir reaksiyon olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.


#ALmanya
#AB
#Kati Piri
#Sigmar Gabriel
7 yıl önce