|

Alman gazeteci hastanelik

PKK yandaşları, Suriyeli bir çocuğun bölücüler tarafından öldürülmesiyle ilgili davada şahitlik yapmak için bekleyen Alman gazeteci Martin Lejeune’ye saldırdı. Feci şekilde dövülen Lejeune hastanede müşahede altına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2017 Cuma
Güncelleme: 06:14 - 7/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Alman gazeteci hastanelik
Alman gazeteci hastanelik

Alman serbest gazeteci Martin Lejeune, Bremen kentinde bir grup terör örgütü PKK yandaşı tarafından dövülerek hastanelik edildi. Lejeune, Bremen’de 15 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Odei Khaled’in yılbaşı gecesi bir grup PKK yandaşı tarafından darbedilerek öldürülmesiyle ilgili davanın duruşmasını izlemek üzere bulunduğu mahkeme binasının önünde saldırıya uğradı. Facebook hesabından saldırı sonrası fotoğraf ve görüntülerini yayınlayan Lejeune, olayı şöyle anlattı:

POLİS BİR ŞEY YAPMADI

“Mahkeme heyeti başkanı duruşmada tanık olarak dinlenileceğim için daha sonra çağrılacağımı söyledi ve duruşma salonundan çıkmamı istedi. Daha sonra dinleyicilerin bulunduğu bölümden dışarı çıktım. Orada bazıları bana hakaret etti, çelme attı. Mahkeme binasından çıkışımdan sonra 4-5 polis aracı vardı. Doğrudan polis araçlarının yanında 5-6 kişi üzerime yürüdü ve bir kişi beni tuttu, diğerleri de darbetti. Daha sonra yere yatırıp başıma tekme attılar. Ölüm korkusu yaşadım. Araya giren vatandaşlar beni kurtardı. Polis bir şey yapmadı ve saldırganları da yakalamadı.” Lejeune ayrıca cinayete kurban giden Suriyeli Odei Khaled’in öldürülme yönteminin kendisinde uygulandığını savundu. Alman gazeteci Lejeune'nin halen hastanede müşahede altında tutulduğu öğrenildi.

#Martin Lejeune
#PKK
#Almanya
7 yıl önce