|

Almanya HDP'ye kalkan oldu

HDP'li milletvekillerinin terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmasından sonra Batılı ülkelerden Türkiye'yi hedef alan açıklamalar geliyor. Terör örgütü PKK'nın ülkedeki faaliyetlerine sessiz kalan Almanya, Türkiye Maslahatgüzarını görüşmeye çağırdı.

Yeni Şafak
14:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 14:12 - 4/11/2016 Cuma
DHA

Almanya, HDP operasyonu nedeniyle Türkiye Maslahatgüzarını görüşmeye çağırdı.



Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türk Büyükelçiliği'ndeki en üst düzey diplomat olan maslahatgüzarı Türkiye'deki 'son gelişmeler nedeniyle' çağırdı.



Bakanlık'tan yapılan açıklamada Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nın Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier tarafından çağrıldığı belirtilerek, "HDP milletvekillerinin gözaltına alınması mevcut durumun son derece ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.



Terör örgütü PKK'ya sahip çıkan ve her seferinde terörü meşrulaştırmaya çalışan Avrupa ülkeleri, Türkiye'de devam eden soruşturmalarda da bu tutumunu sürdürüyor.



  1. Almanya Can Dündar'a da pasaport verdi
  2. Terör soruşturması nedeniyle HDP'ye kalkan olan Almanya, Can Dündar'a da geçici pasaport verdi. Verilen geçici pasaport, Dündar'ın Türk pasaportu iptal edilse bile, yasal bir şekilde Almanya'da kalabilmesine ve yurt dışına seyahat edebilmesine imkan sağlıyor.













#Almanya
#HDP
#PKK
#İfade
8 yıl önce