|

Almanya'da İngilizce tabelalara savaş

Almanya Parlamentosu'nun muhafazakar milletvekilleri, ülkedeki tren istasyonları ve diğer alanlardaki tabelalarda İngilizce kelime kullanılmasının önüne geçmek için çalışma başlattı.

İha
00:00 - 20/03/2007 Salı
Güncelleme: 00:17 - 21/03/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Almanya'da İngilizce tabelalara savaş
Almanya'da İngilizce tabelalara savaş

Almanya Parlamentosu'nda hükümet ortaklarından Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU) partisinin milletvekilleri, özellikle Almanya'nın tren işletmesi Deutsche Bahn'ın, istasyonlardaki tabelalarda İngilizce kelime kullanmasının önlenmesi için teklifte bulundu. Milletvekilleri, tren istasyonlarında yolcuları yönlendirmek için kullanılan İngilizce levhaların Alman vatandaşları tarafından anlaşılamadığını, bu nedenle İngilizce'nin bu gibi yerlerde kullanımının önlenmesini talep etti. CDU milletvekilleri Julia Kloeckner, Laurenz Meyer, Erika Steinbach ve Gitta Connemann yayınladıkları bildiride, "İstasyonlarda kullanılan dilin anlaşılabilmesi için tüketiciyi koruma kapsamında daha geniş bir formüle ihtiyacımız var. Kullanılan İngilizce'yi anlamakta zorlanan vatandaşlar, günlük yaşama katılımlarının kısıtlandığını düşünmekte" ifadelerini kullandı.

Öte yandan eleştirileri reddeden Deutsche Bahn yetkilileri, işletmelerinde uluslararası düzeyde hizmet verdikleri açıklamasında bulundu.

17 yıl önce