|

Almanya'da kuraklıktan dolayı orman yangınları çıktı

Aa
00:00 - 10/05/2011 Salı
Güncelleme: 21:26 - 10/05/2011 Salı
Yeni Şafak
Almanya'da kuraklıktan dolayı orman yangınları çık
Almanya'da kuraklıktan dolayı orman yangınları çık

Almanya'da havanın bir süredir kuru ve sıcak olması nedeniyle bazı eyaletlerde orman yangınları çıktı.

Bild gazetesinin haberinde, Aşağı Saksonya, Schleswig-Holstein, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) ve Hessen eyaletlerinde, yüzlerce itfaiyecinin aşırı kuraklıktan dolayı ortaya çıkan orman yangınlarına karşı mücadele ettiği belirtildi.

Almanya'nın özellikle kuzeyinde birkaç günden bu yana bazı ormanların ve yeşil alanların yandığı ifade edilen haberde, KRV eyaletinde dün Senne askeri eğitim alanında 20 bin metre karelik bir bölümün yandığı ve yaklaşık 300 itfaiyecinin yangını söndürmeye çalıştığı kaydedildi.

Haberde, Aşağı Saksonya eyaletinde de Hollanda sınırındaki bölgedeki ormanlık alanın kundaklandığının tahmin edildiği ve 20 bin metre karelik bir ormanlık ve çimenlik alanın yok olduğu, Schleswig-Holstein'da bataklık bir alanda çıkan yangın nedeni ile Neumünster ile Bordesholm kentleri arasında tren seferlerinin birkaç saat süre ile aksadığı, bu eyalette Havetoft kenti yakınlarında çıkan yangında 2,5 hektar bataklık alanın yandığı bildirildi.

Hessen kentinde de 20 yerde orman yangınının çıktığı belirtildi.

Kuraklıktan dolayı sadece orman yangını çıkma tehlikesinin olmadığı, çiftçiler için yağmur yağmamasının da bir felaket olduğu, çiftçilerin yüzde 30 oranında hasat kaybı beklediği kaydedildi.

Ren Nehri'nde de su seviyesinin 1,25 metreye düştüğü, bunun 5 Mayıs 1921 tarihinde kaydedilen en düşük su seviyesinin 9 santimetre daha altında olduğu, bu nedenle yük gemilerinin sefer yapamadığı belirtildi.


13 yıl önce