|

Almanya'dan Estonya'ya destek

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile bir araya geldi

Yeni Şafak
19:49 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:16 - 18/05/2015 Pazartesi
AA

BERLİN (AA) - Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Doğu Avrupalı ülkelerin yaşanan Ukrayna krizinde daha da ciddiye alınması çağrısında bulundu. Gauck, yaşanan kriz bölgesinde tehtidin küçümsenmemesi gerektiğine işaret ederek, "Almanya, dayanışma konusunda Estonya'nın yanındadır" dedi.



Gauck, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves ile bir araya geldi.



Yapılan görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Joachim Gauck, yaşanan krizde Polonya ve Baltık ülkelerini dinlemeden sadece Rusya'ya odaklanmanın yanlış olacağına işaret ederek, ''Bendeki izlenim Alman siyasetinin bu şekilde devam etmeyeceği yönünde'' diye konuştu.



Federal Hükümete Ukrayna krizindeki politikalarından ötürü destek çıkan Gauck, ülkesinin bu durumda geride durması için iyi sebepleri olduğunu kaydetti.



Almanya Cumhurbaşkanı, Avrupa Komisyonu'nun sığınmacıların Avrupa ülkeleri arasında dengeli olarak paylaştırılması amacıyla kota sistemini öngören yönetmeliğine de değinerek bu konuda adaletli davranılması gerektiğini belirtti.



Öneriyle problemin tanımlandığına dikkati çeken Gauck, kota sisteminin ileri bir adım olduğunu ancak bunu diğer adımların takip etmesi gerektiğini ifade etti.



Gauck, bu konuda baltık ülkeleri ve Estonya'nın itirazları konusunda yorum yapmayarak, ''Benim beklentim adım adım geride duran ülkelerle birlikte bir çözümdür'' dedi.



Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves de Rusya'dan ülkesine yapılan direkt bir tehdit olmadığını belirterek Almanya'nın kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.



Ilves, kota sistemiyle ilgili olarak da Brüksel'in hazırladığı önerinin şeffaf olmadığını ve konseptin kötü olduğunu iddia etti. Ancak Ilves, bu konuda dayanışmaya hazır olduklarını göstermek istediklerini de kaydetti.

#Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck
#Estonya
#Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves
9 yıl önce