|

Amerika'da 12 Eylül faciası

ABD 11 Eylül'ün yıldönümünden sonra iki felaketle sarsıldı. İke kasırgası, Teksas'ı vururken Los Angeles'taki tren kazasında 17 kişi öldü

TEKSAS/LOS ANGELES
00:00 - 14/09/2008 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 14/09/2008 Pazar
Yeni Şafak
Amerika'da  12 Eylül faciası
Amerika'da 12 Eylül faciası

ABD, korkuyla beklenen Ike kasırgası ve 11 Eylül saldırılarının yıldönümünün ertesi günü Los Angeles'ta yaşanan feci tren kazasıyla sarsıldı. Ike kasırgası, Teksas eyaletinin Meksika Körfezi kıyılarında etkisini şiddetle gösteriyor. Ike kasırgasının "gözü" olarak adlandırılan merkez bölümü, Teksas'taki Galveston kentini vurmaya başladı. Kasırganın merkezinin dün yerel saatle 02.10'da Galveston'a ulaştığını belirtildi. Kasırga kıyıdan içeriye doğru ilerlerken ilk önce ABD'nin dördüncü büyük kenti olan Houston'ı etkisi altına alacak. Kasırganın, Houston'daki petrol tesislerinde hasara yol açmasından korkuluyor.

YÜK VE YOLCU TRENLERİ ÇARPIŞTI,

11 Eylül saldırılarının 7. yıldönümünden 1 gün sonra yaşanan feci tren kazası da ülkeyi yasa boğdu. Los Angeles'ta bir yolcu treniyle yük treninin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 17 kişi öldü, 135 kişi yaralandı. Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğini ifade etti.



16 yıl önce