|

Amerikalı Ermeniler Obama'ya kızgın

Washington
00:00 - 25/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 04:32 - 25/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Amerikalı Ermeniler Obama'ya kızgın
Amerikalı Ermeniler Obama'ya kızgın

ABD'deki en büyük iki Ermeni kuruluşu, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan açıklamasından memnun olmadı ve Obama'yı, geçen yıl verdiği sözleri tutmamakla suçladı. Amerikan Ermeni Ulusal Kongresi'nın (ANCA) Başkanı Ken Hachikian, yazılı açıklamasında, “Başkan Obama'nın, 'soykırımı' tanıyacağı sözünü tutmamasından derin bir düş kırıklığı duyan Amerikalı Ermeniler'e katılıyorum” ifadesini kullandı. Hachikian, Obama'ya, bu konudaki tutumu değiştirmesi ve Kongre'de bekleyen “soykırım” tasarısını desteklemesi çağrısında bulundu.

Diğer büyük Ermeni kuruluşu Amerika Ermeni Asamblesi de (AAA), ABD Başkanı'nın açıklamasında 'soykırım' yerine 'büyük felaket' ibaresini kullanmasını, “Obama, 'Ermeni soykırımını' tanıyacağı sözünü tutmadı” başlığıyla verdi. AAA'nin icra direktörü Bryan Ardouny, “Bu açıklama, Başkan'ın sözünü verdiği değişimi yansıtmıyor” dedi.


Büyükelçilikte nöbet

Amerika'da yaşayan Türkler, sözde Ermeni soykırımının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan'da olası Ermeni protestosuna karşı, Washington'daki Türk Büyükelçiliği önünde nöbet tuttu. Her yıl 24 Nisan'da büyükelçilik önünde eylem yapan Ermenilere karşı bu sene önlem alındı. Washington'da yaşayan Türkler büyükelçilik önüne toplanarak, aralıksız nöbet tuttu. Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi Başkanı Günay Evinç liderliğindeki grup, sözde Ermeni soykırımını yalanlayan pankartlar da taşıyor. Türkler iki yıldır olası Ermeni eylemlerine karşı Türk Büyükelçiliği önünde bir araya geliyor.







15 yıl önce