|

Amerikan oteline iftarda saldırı: 60 ölü

Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Marriott Oteli'ne bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ölü sayısı 60'a yükseldi.

Aa
00:00 - 20/09/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:47 - 20/09/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Amerikan oteline iftarda saldırı: 60 ölü
Amerikan oteline iftarda saldırı: 60 ölü

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bu akşam büyük bir otele düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 60'a yükseldiği bildirildi.

Güvenlik güçleri, bomba yüklü araçla girişilen korkunç saldırıda ölenlerin sayısının en az 60 olduğunu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirterek, saldırıda yaralananların sayısının da 200'ü aştığını kaydetti.

Ölenler arasında otele sıklıkla gelen ailelerin üyeleri, kadınlar, çocuklar ve yabancılar bulunduğunu belirten aynı kaynaklar, "Bilanço şimdilik 60 ölü, ancak artabilir" dedi.

Olay yerindeki basın mensupları da saldırıdan saatler sonra hala alevler içindeki 6 katlı Marriott Oteli'nin 3. ve 4. katlarından bazı kurbanların atladığını anlatırken, intihar saldırganının kullandığı patlayıcı yüklü kamyonun, otel binasının az ötesindeki metal bariyere çarptığını belirttiler. Bu arada, polis, büyük patlamayla sarsılan otelin yıkılma tehlikesi bulunduğunu bildirdi.



Otel içinde kurtarılmayı bekleyen insanlar bulunduğu, bunun için bir vincin olay yerine getirildiği belirtildi.


Patlamada otelin büyük hasar gördüğü ve yanmaya başladığı, sokaktaki birçok aracın tahrip olduğu, onlarca metre uzaklıktaki binaların camlarının kırıldığı ve patlamanın şiddetiyle otelin önünde büyük bir çukur açıldığı bildiriliyor.


Patlamayla otelin balo salonu tavanının çöktüğü, o sırada içeride iftar için 200-300 kişinin bulunduğu da gelen haberler arasında.


Yabancıların sıklıkla kullandığı otel daha önce de iki kez bombalı saldırıya uğramıştı. Ancak bugünkü saldırının çok daha büyük boyutlu olduğu belirtildi.


Associated Press muhabiri, yabancıların sıklıkla kullandığı otelden, bazıları kanlar için birçok insanın kaçtığını gördüğünü söyledi.


AB'DEN PAKİSTAN'A "TERÖRE KARŞI YAN YANAYIZ" MESAJI

Avrupa Birliği (AB), bugün Pakistan'da gerçekleşen patlama nedeniyle Pakistan halkının yanında olduklarını ve onların acılarını hissettikleri mesajını verdi.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da 5 yıldızlı Marriot Otel'in önünde gerçekleşen intihar saldırısında ölen yaklaşık 50 kişinin yakınlarına, AB Dönem Başkanı Fransa'dan destek mesajı verilerek, "Terörle mücadelede, AB olarak Pakistan'ın her zaman olduğundan çok daha yanındayız" denildi.



16 yıl önce