|

Amerika'ya dönmeyi planlıyordu

Güney Kıbrıs'ta dağlık bölgede cesedi bulunan Yarbay Thomas Mooney'in, erken emeklilik istediği ve 20 Temmuz'da Güney Kıbrıs'a gelecek 17 yaşındaki oğlu ile birlikte ABD'ye dönmeyi planladığı açıklandı.

Aa
00:00 - 4/07/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:35 - 4/07/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Amerika'ya dönmeyi planlıyordu
Amerika'ya dönmeyi planlıyordu

ABD'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde askeri ataşe olarak görev yapan ve geçen Perşembe kayıp olduğunun

anlaşılmasının ardından Pazartesi günü Güney Kıbrıs'ta dağlık bölgede cesedi bulunan Yarbay Thomas Mooney'in, erken emeklilik istediği ve bu isteğinin kabul edildiği bildirildi.


Rum Politis gazetesine göre, Mooney bir süredir eşinden ayrı yaşıyordu, ancak eşinin çaresiz bir hastalığa tutulduğu haberini almasının ardından çocuklarını yalnız bırakmamak için Ağustos ayında erken emeklilik

başvurusunda bulundu ve başvurusu kabul edildi.


Mooney, 20 Temmuz'da Güney Kıbrıs'a gelecek 17 yaşındaki oğlu ile birlikte ABD'ye dönmeyi planlıyordu.

Mooney'in hizmetçisi de perşembe günü Mooney'in evine gittiği zaman bir gün önceden yapılmış yatağın bozulmamış olduğunu, yani Mooney'in Çarşamba gecesi de evinde kalmadığını gördüğünü ifade etti.


Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Sofoklis Sofokleus da Politis'e yaptığı açıklamada, Mooney'in ölümünde herhangi bir suç unsuru bulunma olasılığının olmadığını belirtti.


Gazetenin haberine göre, Mooney'in ölümü ile ilgili Amerikalıların kafasında pek çok soru işareti bulunuyor.


Bunlardan başlıcaları; Mooney gibi bir subayın intihar etmek için neden çok acı verici bir yöntem kullandığı, neden uzak bir bölgeye giderek aracını kilitledikten sonra ormanın içerisinde 250 metre uzağa yürüdüğü, neden

CD'ye mesaj bıraktığı ve neden cesedinin hemen bulunmasını sağlayacak izler bırakmadığı.


Rum Simerini gazetesi de olayın dini yönü olduğunu savunarak, "Dinsel Harakiri" başlığını kullandı ve Thomas Mooney'in bir saat acı çektiğini yazdı.

17 yıl önce