|

Anastasiadis: Vetomuzu kaldırmayacağız

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti sırasında, 23 ve 24 numaralı müzakere başlıklarının açılmasıyla ilgili açıklamasına karşılık “Şu anda Lefkoşa'nın vetosunu kaldırmamız söz konusu değil. Merkel'le konuşacağım" dedi.

Yeni Şafak
11:15 - 22/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:17 - 22/10/2015 Perşembe
IHA

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Alithia, haberi “Madrid'de Kıbrıs Sorunu ve Türkiye'nin Üyelik Süreci... Anastasiadis'in Avrupa Halk Partisi Toplantısı Çerçevesinde Alman Şansölye İle Yapacağı Görüşme Çok Önemli" başlığıyla aktardı. Habere göre Avrupa Halk Partisi'nin Madrid'de düzenlenecek toplantısına katılmak üzere Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos ve diğer bürokratlar eşliğinde dün Madrid'e giden Anastasiadis, Avrupalı liderlere Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorunu ve Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili tezlerini anlatacak.



Habere göre, Rum tarafı Türkiye ziyareti sırasında müzakere başlıklarının açılmasıyla ilgili açıklaması nedeniyle Anastasiadis'in Merkel'le yapacağı görüşmeye büyük önem veriyor. Rum Yönetimi Başkanı, Merkel'in Türkiye'deki açıklamasıyla ilgili görüşü sorulduğunda “Şu anda Lefkoşa'nın vetosunu kaldırması söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde Sayın Merkel'le konuşacağım" dedi.



Anastasiadis, Merkel'in Rum tarafını ikna etmeye çalışacağına dair söylemi sorulduğunda ise “Söylediklerim konusunda da Türkiye'yi ikna etmeye çalışacağından eminim" ifadesini kullandı.



“TÜRKİYE ÖNCE KIBRIS'I TANISIN, HAVA VE DENİZ LİMANLARINI AÇSIN"


Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru da dün “Türkiye Avrupa Konseyi'nin, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni tanır, hava ve deniz limanlarını Kıbrıs uçak ve gemilerine açması öngörülen kararlarına uyarsa ve Kıbrıs sorununun çözümünde işbirliği yaparsa, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin dondurulmuş müzakere başlıklarındaki vetosunu kaldırması ancak o zaman mümkün olabilir" dedi.




#kktc
#kıbrıs rum yönetimi
#anastasiadis
9 yıl önce