|

Angelina Jolie'den Afgan kadınlar için çağrı: Liderler sorumlu davranmalı

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ve oyuncu Angelina Jolie, "Dünyanın dört bir yanındaki liderleri, Afganistan'da iktidarda bulunanları kadınlara ve sivil topluma yaptıkları muameleden sorumlu hale getirmeye çağırıyorum" dedi.

23:17 - 1/02/2022 Tuesday
Güncelleme: 23:28 - 1/02/2022 Tuesday
AA
Angelina Jolie
Angelina Jolie

Avrupa Parlamentosunda (AP) 2021 Sakharov Ödülleri'nin finalistleri Afgan kadınların katılımıyla iki günlük "Afgan Kadınları Günleri" etkinliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi ve aktris Angelina Jolie de etkinliğe gönderdiği video mesajında, Taliban'ın çocukların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için düşünme yeteneklerini ve iradelerini söndüremeyeceğini vurguladı.

"LİDERLERİ SORUMLULUĞA ÇAĞIRIYORUM"

"Dünyanın dört bir yanındaki liderleri, Afganistan'da iktidarda bulunanları kadınlara ve sivil topluma yaptıkları muameleden sorumlu hale getirmeye çağırıyorum."
diyen Jolie, insani yardımların kadınlara ve kadın liderliğindeki kuruluşlara ulaşmasının önemine işaret etti.
Jolie,
"Umarım dünyanın her yerinde özgürce düşünen insanlar, Afganistanlı kadınların unutulmamasını sağlamaya yardımcı olur. Lütfen bilgi, fırsat, özgürlük ve güvenliğe susamış milyonlarca Afgan mülteciyi destekleyin.
" değerlendirmesinde bulundu.

#Afganistan
#Angelina Jolie
#AP
#Kadın
2 years ago